Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi programi za turiste Novog Sada

Novi programi za turiste Novog Sada

  • PDF

Novi turistički programi agencije “Magelan” namenjeni turistima koji posećuju Novi Sad, predstavljeni su u sredu, 26. avgusta, u prostorijama Turističke organizacije Grada Novog Sada, na prigodnoj konferenciji za predstavnike medija.

Prisutnim novinarima obratio se član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada, Goran Sečujski, koji je naglasio da je veoma bitno da se dosadašnji trend porasta broja turista u Novom Sadu nastavi i da svakako privatne i proaktivne incijative privrednika pozitivno utiču na obogaćenje turističke ponude Novog Sada, a time svakako i na povećanje broja turističkih noćenja u gradu i prihoda od turizma.
Direktorka turističke agencije “Magelan”, Biljana Marčeta, predstavila je nove zanimljive programe namenjene posetiocima srpske Atine. Tako će biti organizovane revodne pešačke ture sa razgledanjem centra grada, Podgrađa i Petrovaradinske tvrđave, obilazak podzemne vojne galerije, a jedna od ponuda na upit biće i mogućnost razgledanja grada iz vazduha avionom.
Turisti će biti u mogućnosti da obiđu okolinu Novog Sada. TA “Magelan” organizuje za njih jednodnevne izlete do Fruškogorskih manastira i Sremskih Karlovaca (sa posetama vinarijama), turu pod nazivom: “Otkrijete bisere Fruške gore”. Vinske ture, Vojvođanska multikulti etno tura, Subotica i Palić, Sombor i Evropski Amazon - Bački Monoštor i Džip tura po Fruškoj gori, su takođe pripremljene ture, ali će se one realizovati na upit, u zavisnosti od interesovanja gostiju.
Ova bogata ponuda će biti na raspolaganju turistima i tokom različitih događaja i festivala. Tokom Festivala uličnih svirača pripremljena je i posebna ponuda prilagođena turistima koji u to vreme budu boravili u gradu. Celokupna ponuda može se pregledati na portalu www.serbianadventures.com, preko kojeg se svi izleti mogu pretraživati i rezervisati online.
Marija Marmut ispred ovog portala predstavila je i mogućnost affiliate partnerstva sa web portalima, turističkim organizacijama, agencijama i drugim zainteresovanim za ovakav vid saradnje.
Ove godine je sa ciljem unapređenja turizma kao značajne privredne grane osnovan i Savet za turizam Grada Novog Sada, u kome su pored člana Gradskog veća za privredu, predstavnika Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije Grada Novog Sada i predstavnici subjekata turističke privrede. Inicijative sa ovog Saveta su već počele da se realizuju, a rezultati se već vide na ulicama Novog Sada i u Turističkim info centrima Turističke organizacije grada, koji svakog meseca beleže sve veći broj poseta turista.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com