Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Magelan otkriva nove turističke programe za strane i domaće goste

Magelan otkriva nove turističke programe za strane i domaće goste

  • PDF

Predstavljanje novih turističkih programa Turističke agencije "Magelan" iz Novog Sada, bio je povod za održavanje konferencije za medije, u sredu, 26. avgusta, u prostorijama Turističke organizacije Novi Sad.

Direktorka TA "Magelan", gospođa Biljana Marčeta, najavila je nove ture sa redovnim polascima, koje će biti na raspolaganju turistima tokom različitih događaja i festivala, a za predstojeći Festival uličnih svirača (od 3.-5. septembra), pripremljena je posebna ponuda prilagođena turistima koji u to vreme budu boravili u gradu. Nova turistička ponuda obuhvata razgledanje grada: kratke pešačke ture kroz centar Novog Sada - od srede do nedelje; pešačke ture (Petrovaradinska tvrđava, Podgrađe i podzemne vojne galerije) - subotom i nedeljom. Jednodnevni izleti podrazumevaju obilazak Fruškogorskih manastira: Irig sa posetom vinarijama i manastirima Krušedol, Grgeteg, kao i Sremskih Karlovaca sa posetama vinarijama – sredom, petkom i subotom; tura "Otkrijete bisere Fruške gore", tokom koje se obilaze tri manastira i dve vinarije – četvrtkom i nedeljom. "Magelan" organizuje programe za manje grupe, privatne ture, tzv. ture na upit: Vinske ture, Vojvođanska multikulti-etno tura (Bački Petrovac i Salaš 137), Subotica i Palić, Sombor i evropski Amazon (Bački Monoštor). Posebnu turu "Magelan" je osmislio za Festival uličnih svirača, i pored navedenih, turistima će biti ponuđen obilazak Petrolenda i Salaša 137. Za one sa viškom adrenalina pripremljene su Džip tura po Fruškoj gori, sa džipovima iz Drugog svetskog rata i let avionom iznad grada.
Svi ovi programi će biti lako dostupni turistima. Celokupna ponuda može se pregledati na portalu www.SerbianAdventures.com i rezervisati online. Pored tura za turiste koji dolaze iz drugih država ili gradova, "Magelan" na istom sajtu predstavlja i izlete namenjene Novosađanima. Pošto se približava vreme berbi grožđa, "Magelan" predlaže niz vinskih tura. Jedna od najzanimljivijih je dvodnevna tura, zakazana za 12. septembar, koja vodi do Erduta, a od druge polovine septembra počinju jednodnevni vinski izleti do Vršačkih, Palićkih vinarija, ture po Fruškoj gori, do Oplenca, itd. Pred TA " Magelan-om" je udarna sezona, septembar i oktobar, i mnoštvo najavljenih grupa iz Australije, Nemačke, Austrije. U Srbiju stiže i prva grupa iz Egipta. - Turisti iz Nemačke tradicionalno prave balkanske ture, i osim Srbije vrlo često obilaze i Sarajevo, gradove u Albaniji, na Kosovu... Za razliku od njih, Egipćani su se opredelili za desetodnevni obilazak Srbije, od Beograda, Studenice, Novog Pazara, Sopoćana, Mileševe, Uvca, Zlatibora, Tare, Ovčarsko-kablarske klisure, Beograda i Novog Sada. U septembru je najavila dolazak i grupa lux biciklista iz Nemačke. Prva grupa je bila u junu. Obilazila je Srbiju na biciklovima i odsedala u hotelima visoke kategorije. Oni će ići od Sombora, duž Dunava do Novog Sada, Beograda, Đerdapa... Međutim, prvi od svih tih događaja, desiće se u subotu 29. Avgusta. Na inicijativu vinarije "Mačkov podrum" u Irigu, koja je kreirala program "Berba u vinogradima kod Mačka", "Magelan" je omogućio da se ta ponudu plasira preko www.SerbianAdventures.com i već ima prijavljenih ljudi. Ja se nadam da će vreme poslužiti, i da će biti jedno nezaboravno druženje - rekla je na kraju razgovora Biljana Marčeta.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com