Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back KULTURA MUZIKA Hari Mata Hari: Gospojina - pravo uživanje

Hari Mata Hari: Gospojina - pravo uživanje

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Jedna od „Gospojinskih zvezda 2015“ koja je svojim atraktivnim nastupom, odličnim glasom i dobrim starim pesmama začinila desetu, jublarnu manifestaciju u Novom Bečeju, bio je i Hari Varešanović. On je, drugog dana Gospojine, 28. avgusta, sa svojom grupom “Hari Mata Hari” održao dvočasovni koncert, u kojem je uživala i publika i pevač.

Hari Varešanović, jedan od najpopularnijih pop pevača sa prostora bivše Jugoslavije, koji je svojom vrsnom interpretacijom ljubavnih balada osvajao ženska srca, ovim nastupom je pokazao da je još u velikoj formi. Visoko profesionalno, pevale su se pesme često starije i od publike koja je pevača verno pratila, uglavnom predstavnice lepšeg pola. Sve u svemu bilo je to veče koje je preraslo u jedno lepo, prijatno druženje.
Njegovi utisci koje nosi iz Novog Bečeja su „pravo uživanje“, kako u vreme njegovog prvog nastupa na ovoj sceni, 2010., tako i ove godine, i svrstao ih je u kategoriju najboljih.
-Ovde u Novom Bečeju je takva atmosfera da je to nezapamćeno. Sve je na jednom visokom nivou od organizacije, produkcije, publike, izvođača... Ja sam odrastao u Vojvodini sa muzikom i na neki način je moja muzika odrasla u Vojvodini. Mi smo znali doći upravo u hotel „Tiski cvet“, u Novom Bečeju i provesti tri meseca svirajući po Vojvodini. Bilo je to na početku naših karijera, pre 25-30 godina. Sećam se divnih palačinaka sa čokoladom i šlagom, i sve smo radili da nam ovde bude lepo. Sve što smo zaradili potrošili smo. To se pamti i sada, a vraća ovom dobrodošlicom, podrškom, sjajnim prijemom - rekao je poznati pevač.
Njemu je izlazak na binu normalna stvar, s obzirom da je 2011. godine obeležio 25 godina na sceni. Iako na njoj ima raznih scenarija, nekada prelepih, nekada srednjih, trudi se da pred publiku izađe sa dobrom energijom i pusti da ga ona „digne“, popravi, učini boljim.
- Najviše uživam u nekoj interakciji sa publikom, a ovoga puta sam imamo posebnu emociju kada sam pevao dve pesme svojih kolega kojih više nema, Tošeta Proeskog i Kemala Montena. Nekada je malo teže pevati pesme poput „Javi se“, „Prsten i zlatni lanac“, koje su na mom repertoaru trideset godina, ali publika me uvek nekako motiviše, da mi razlog da uživam svaki put ponovo - otvoreno objašnjava Hari, ne krijući zadovoljstvo onim što je i ovoga puta doživeo u Novom Bečeju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com