Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Udruženje Futoški kupus na manifestaciji Moja bašta u Kikindi

Udruženje Futoški kupus na manifestaciji Moja bašta u Kikindi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Navikli smo da Udruženje proizvođača i prerađivača futoškog slatkog í futoškog kiselog kupusa iz Futoga srećemo na reprezentativnim mestima, uvek gde mogu da šire dobre ideje i gde nailaze na pozitivan odjek svog vizionarskog rada – promovisanja tradicionalnih srpskih prehrambenih proizvoda.

Ovoga puta, Udruženje „Futoški kupus“ učestvovalo je na manifestaciji „Moja bašta“ koju je po šesti put organizovalo kikindsko Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“, pod pokroviteljstvom opštine Kikinda, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, i uz podršku privrednih, savetodavnih i naučnih institucija.
-Ovo je četvrta godina kako podržavmo ovu manifestaciju i naše prijatelje u nastojanju da očuvaju poljoprivrednike i poljoprivrednu proizvodnju u svojoj regiji. Predstavili smo se našim tradicionalnim proizvodima, Futoškim svežim i Futoškim kiselim kupusom, ali i programom proizvodnje šargarepe naših prijatelja iz Opšte zemljoradničke zadruge „Begečki povrtari“ - kaže Goran Puača, predsednik Udruženja.
On je obavestio da je Udruženje ovoga puta u Kikindi imalo i jedan specijalni zadatak, a to je da pozove sve poljoprivredne proizvođače tradicionalnih proizvoda da postanu deo akcije u okviru projekta Terra Madre Srbija 2015., koja će biti organizovana u Futogu 30. i 31. oktobra, u sklopu Futoške kupusijade. Ovu akciju Udruženje „Futoški kupus“ organizuje u saradnji sa Slow Food pokretom u nadi da će okupiti što više različitih ukusa Srbije kako bi napravili „riznicu“ koja će reprezentovati sve tradicionalne proizvode i proizvođače tradicionalnih proizvoda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com