Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Uručene nagrade Brand Leader Leader 2015

Uručene nagrade Brand Leader Leader 2015

  • PDF

Turistički oskar, kako ga poslovnom svetu turizmologa zovu, Nagrada "Brand Leader Award 2015" dodeljena je sinoć opštini Novi Bečej, za najbolju tredicionalnu manifestaciju “Gospojina”. Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, je posle izlaganja na stručnom panelu u okviru 5. Biznis konferencije SEET 2015 "Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope" na dodeli Nagrada "Brand Leader Award 2015" rekao:

- Ovo je priznanje dugogodišnjeg rada tima sa kojom radim . Mislim da je Gospojini falila upravo jedna ovakva nagrada. Dobili smo nagradu za najbolju tradicionalnu manifestaciju jugoistočne Evrope. Kada znamo da su danas ovde bili u konkorenciji za nagradu i gosti iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Bugarske, tek onda se vidi koliko se o Gospojini čulo i koliko se priča. Naravno da mi je drago, a hteo bih da čestitam svim svojim saradnicima što su godinama u nazad ulagali veliku energiju da se o Novom Bečeju piše i čuje.
Pored opštine Novi Bečej, nagrada "Brand Leader Award 2015" dodeljena je i pojedincima, kompanijama i institucijama koji su dali izuzetan doprinos unapređenju, popularizaciji potencijala i kreiranju konkurentnog imidža turističke industrije regiona Jugoistočne Evrope. Ličnost godine u turizmu Jugoistočne Evrope dodeljena je predsedniku "Montenegrostars Hotel Grupe" iz Crne Gore, Žarku Raduloviću, koji je primajući nagradu rekao da je to nagrada svim turistickim poslenicima Crne Gore i da je turistička ponuda te zemlje iz godine u godinu sve bolja.
Za izuzetan doprinos u jačanju ugleda, poverenja i konkurentnosti turištičkog tržišta regiona, u kategoriji aerodoma, nagrada je pripala aerodromu Zadar, dok je prema odluci žrija, lider kontinenatalnog turizma u regionu Krapinsko zagorska županija.
Lider planinskog turizma u Jugoistočnoj Evropi je MK “Mauntin Resort”, jer je između ostalog, značajno unapredio ponudu vodeće srpske turističke destinacije, Kopaonika.
Za najbolju turističku kompaniju u regionu Jugoistočne Evrope izabrana je kompanija “Sava turizam”, dok je za lidera medicinskog turizma izabrano “Zdravilišče Rogaška” iz Slovenije.
Grad koji je najviše doprineo jačanju ugleda i konkurentnosti kontinentalnog turizma Jugoistočne Evrope je Banja Luka.
Za postavljanje novih standarda i unapređenje kongresnog turizma u Jugoistočnoj Evropi nagrađeni su Hoteli “Bernandin Portorož”, a lider turištičko rezidencijalne ponude u regionu Jugoistočne Evrope je “Dukli Gardens” (Dukley Gardens).
Priznanja su dobile i Aurora resort&spa iz Makedonije, Turistička organizacija Zlatibora, Hrvatski farmer “Eko Etno Grupa” i Univerzitet “Singidunum”.
Nagrade su dodeljene na kraju 5. Biznis konferencija SEET 2015 "Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope".

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com