Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Hrana kao lek - tema nastupa Merkura na prvom Wellness&Spa festivalu

Hrana kao lek - tema nastupa Merkura na prvom Wellness&Spa festivalu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 7
  • Sledeća

Specijalna bolnica Merkur, ustanova koja je odavno prepoznala značaj velnes sadržaja, uvrstivši ih u svoje programe zdravlja, učestvovala je na prvom Wellness&Spa festivalu u Srbiji, posvećenog zdravlju i preventivi, održanom 10. oktobra, u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.
Na Wellness&Spa Fest-u Merkur se predstavio pod sloganom “Hrana kao lek”, čime je ponovljen nastup koji je priredila u paviljonu Srbije na EXPO-u u Milanu.

Bila je to moderna prezentacija Merkura, kao savremene zdravstvene ustanove koja je uspela da spoji tradiciju lečenja prirodnim faktorom sa najmodernijom dijagnostikom, kvalitetnom opremom, obučenim kadrovima i atraktivnim programima. Prezentacija je bila obogaćena vizuelnim i muzičkim efektima, uz demonstraciju wellness usluga i degustaciju proizvoda Merkurove kuhinje koji se baziraju na organskim namirnicama. Merkurova ideja o wellnessu bazira se na prirodnom faktoru u kombinaciji sa vrhunskom medicinom. Wellness se u Merkuru tretira kao značajan faktor zdravlja i bitan motivacioni faktor kada je lečenje u pitanju.Wellness & Spa Fest je jedinstvena, proaktivna, uzbudljiva manifestacija sa mnoštvom različitih simultanih aktivnosti, jednom od najzanimljivijih po svom konceptu, sadržaju, učesnicima, porukama i efektima, događaju koji inspiriše na pozitivne promene u odnosu prema zdravlju, životnim stavovima, životu u celini, održana pod sloganom “Samo opušteno…”.
Kada je u Merkuru 2005. godine otvoren Wellness centar „Fons Romanus“, započeta je revolucija u konceptu banjskog lečenja, obzirom da je to bio prvi Wellness centar u banjama Srbije. Gosti Merkura su tada dobili kompletnu zdravstvenu uslugu - vrhunsku medicinu i kvalitetnu relaksaciju.
Deset godina kasnije Merkur je otvaranjem Spa centra „Rimski Izvor“ ponudio uslugu po kojoj će se u budućnosti prepoznavati i Vrnjačka Banja i Srbija. „Rimski izvor“ u svom sastavu ima pet savremenih centara: Wellness centar, Centar za masaže, Centar medicinske estetike, Peloid centar i Balneo centar. Gostima Merkura je omogućeno da na jednom mestu uživaju u blagodetima mineralne vode, mineralnog lekovitog blata, estetskoj medicini, antiaging programima, širokoj lepezi masaža, tretmanima lica i tela, i wellness uslugama kao što su sauna park, knajpov potok, vrnjačka plaža, slana pećina, tepidarijumi, lakonijumi, hladnim sadržajima i brojnim vodenim atrakcijama.
Inovativni pristup konceptu zdravlja i lečenja, doveo je do činjenice da Merkur danas predstavlja savremeni zdravstveni centar sa najmodernijom dijagnostikom, stručnim kadrovima i kreativno osmišljenim programima. U prilog tome govori činjenica da je „Rimski Izvor“ nominovan za pestižnu nagradu BALKAN SPA AWORD u kategoriji BEST MEDICAL SPA. Danas, svojim izvanrednim doprinosom na promociji zdravstva, Merkur trasira razvoj banja u srpskom turizmu, a rekordna posećenost koju beleži poslednjih godina dokazuje ispravnost pravca u kome Merkur prate i ostale srpske banje. Ovako koncipiranom uslugom Merkur nudi konkurentan proizvod i na globalnom svetskom turističkom tržištu.

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com