Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Svečano otvoren novi deo Gebruder Vajs Srbija logističkog centra u Dobanovcima

Svečano otvoren novi deo Gebruder Vajs Srbija logističkog centra u Dobanovcima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U četvrtak, 15. oktobra 2015. godine, u Dobanovcima je upriličena svečanost povodom otvaranja novog funkcionalnog logističkog centra, "Gebruder Vajs Srbija" (Gebrüder Weiss) čime je postojeći objekat od 6.000m2 proširen za novih 9.000m2 visokokvalitetnog skladišnog prostora kao i 2.600m2 kancelarijskog prostora.

Domaćin ovog susreta, direktor "Gebruder Vajs Srbija", gospodin Dragan Simović, je tom prilikom istakao da je to od velikog značaja kako za ovu kompaniju, za njen dalji razvoj i širenje na našem tržištu, tako i za radnike, jer će, pored ostalog, obezbediti 100 novih radnih mesta. On je naglasio da se ovim fenomenalnim uslovima na najbolji način izlazi u susret klijentima, u 99% slučajeva stranim kompanijama poput: Bosch, Ball Packaging Europe, Falke, Panasonic, Grundfos i dr., koji će moći svim stranim investitorima da pruži dobru uslugu. Zahvalio se, pre svega, Upravnom odboru "Gebruder Vajs Srbija", koji je ukazao poverenje i investirao u Srbiju i na taj način pokazao da naša zemlja ima potencijala, a da su naši zaposleni visokomotivisani i da poseduju veliko znanje.
Obraćajući se brojnim prisutnim zvanicama, član Upravnog odbora kompanije "Gebruder Vajs", gospodin, Volfram Zenger Vais (Wolfram Senger-Weiss), je rekao da je u proširenje objekta u Dobanovcima uloženo 8 miliona evra čime je ova kompanija potvrdila posvećenost srpskom tržištu.
Gospodin Zenger Vais je objastio da je "Gebruder Vajs" porodična kompanija sa sedištem u Austriji, i iskustvom dugim više od 500 godina. Ima preko 6.000 zaposlenih u više od 30 zemalja, a u Srbiji zapošljava 220 ljudi, na lokacijama u Dobanovcima, Strojkovcu i Nišu. Ova kompanija je u Srbiju ušla 2004. godine i do danas je prihode sa 2,5 uvećala na 25 miliona evra. Osim glavnih oblasti poslovanja - drumskog transporta, logistike, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kompanija je okupila i niz visoko specijalizovanih industrijskih rešenja i ćerki-firmi koje se bave logističkim konsaltingom, softverskim rešenjima za upravljanje transportom, železničkim transportom i dostavom paketa.
- Godine 2011. "Gebruder Vajs Serbia" je kupila malo prevozničko preduzeće sa terminalom u Dobanovcima. U međuvremenu poslovanje je raslo i kompanija je odlučila da proširi svoj skladišni prostor. Danas ova kompanija ostvaruje više od 150 hiljada isporuka godišnje i prevozi 250 hiljada tona tereta. U prethodne tri godine kompanija je investirala 20 miliona evra. Počeli smo pre 5 godina sa samo 20 zaposlenih, a sada u Dobanovcima i Srbiji zapošljavamo 250 ljudi. S obzirom na mogućnosti ovog našeg novog objekta, planiramo da zaposlimo još 100 ljudi. To pokazuje našu izvanrednu posvećenost ovoj zemlji, i moram istaći da je ovo ulaganje izvršeno bez subvencije od strane države Srbije - rekao je između ostalog, gospodin Volfram Zenger Vais. Ministar privrede u Vladi Republike Srbije, gospodin Željko Sertić, je naglasio da odluka vlasnika da investira gotovo 8 miliona evra samo u ovaj objekat odnosno 20 miliona evra u Srbiju za proteklih nekoliko godina najbolje govori o tome da naša zemlja ide u odlličnom pravcu i da sve ono što predstoji u budućnosti jeste potencijal za dalji napredak i zajednički razvoj.
- Verujem da je danas jedan od najponostnijih ljudi na ovom prostor gospodin ambasador, jer je ovo još jedna nova investicija Austrije u nizu od preko 400 austrijskih kompanija koje funkcionišu u Srbiji. Ova kompanija, jedna od najvećih u ovom poslu, ne radi ništa slučajno. Investiranje u Srbiju podrazumeva verovanje da razvoj ekonomije na ovim prostorima vredi onoliko koliko se uloži, a sva snaga i energija koja je potrebna za realizaciju investicija čini napredak za sve nas. U tom pravcu pokrenut je i novi Zakon o ulaganjima kojim ćemo na jedan potpuno drugačiji, ozbiljniji i sistematičniji način obezbediti sva ulaganja u našoj zemlji, ali i svih sedam zakona koje će predložiti Vlada do kraja godine obezbediće siguran ambijent i uslove za rast i razvoj svih kompanija - istakao je gospodin Sertić.
Svečanom otvaranju logističkog centra kompanije "Gebruder Vajs Srbija" prisustvovali su ambasador Austrije u Beogradu, Nj. E. Johanes Ajgner, predstavnici državnih institucija, Uprave carine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Privredne komore Srbije, brojni poslovni partneri i predstavnici medija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com