Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM HOTELI Otvoren hotel Courtyard Marriott - Belgrade City Center

Otvoren hotel Courtyard Marriott - Belgrade City Center

  • PDF

Hotel Courtyard Marriott - Belgrade City Center, prvi u nizu ovog hotelskog lanca u Srbiji, svečano je otvoren u subotu, 17. oktobra, u prisustvu velikog broja eminentnih zvanica iz sveta biznisa, ekonomije i javnog života prestonice.

Početak svečanosti je obeležen spektakularnim nastupom balerina Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada koje su uz muziku „Labudovo jezero“ Petra Iliča Čajkovskog izvele performans spuštajući se sa krova zgrade hotela. Posle uzbudljive akrobacije umetnica koji je izazvao veliku pažnju zvanica i medija, usledio je čin otkrivanja table hotela.
Svečanost je nastavljena uz muzički nastup pijanistkinja „Katarina & Ljubica Duo“. Po prijemu gostiju, g.ospodin Branislav Grujić, predsednik kompanije PSP FARMAN i investitor projekta, obratio se prisutnima istakavši da je Beograd dobio reprezentativan objekat između Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta, specifičan po svojoj arhitekturi i savremenim tehničkim rešenjima.
Potpredsednik čuvenog hotelskog operatera, Marriott International, Agiler Gonzalo, pozdravio je goste i poželeo je uspeh u poslovanju novog objekta. U prisustvu pobednika umetničkog konkursa „Refleksija“, gospođa Branka Grujić, direktorka korporativnih komunikacija kompanije PSP FARMAN i osnivač projekta „Refleksija“ je zatim predstavila dela savremene srpske umetnosti koja krase enterijer hotela. - Konkurs je nastao iz činjenice da je hotel smešten uz najveće institucije umetnosti, Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja. Imali smo jako težak zadatak birajući između 20.000 radova koje je poslalo 2.000 umetnika, što smatramo do sada nezabeleženim odzivom. Želimo da ovaj prostor prikazuje duh starog Beograda i ujedno i Beograda od stila, i nadamo se da će ovo biti mesto na kome ćete se družiti - rekla je Branka Grujić.
Program svečanog otvaranja je završen koncertom kvarteta „Intermeco“, koji je u klasičnoj interpretaciji izveo numere popularne i rok muzike.
Courtyard Marriott - Belgrade City Center je hotel kategorije 4*, namenjen turistima i poslovnim ljudima, u čijem “signature” restoranu CREDO se u narednom periodu planira niz događaja koji će upotpuniti kulturni život naše prestonice.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com