Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Novi Sad ugostio učenike iz Danske

Novi Sad ugostio učenike iz Danske

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U prostorijama Turisitčko informativnog centra Turističke organizacije Grada Novog Sada, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, gdin Branislav Knežević, zajedno sa članom Gradskog veća zaduženom za privredu, gospodinom Goranom Sečujskim, u sredu, 21.10.2015. godine, primio je i pozdravio grupu od 81 učesnika – učenika, nastavnika i direktora iz Danske, koji su bili u četvorodnevnoj ekskurziji u Novom Sadu.

Tom prilikom, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, gospodin Branislav Knežević, pozdravio sve prisutne (75 učenika, 6 nastavnika i direktora škole) uz reči dobrodošlice i željom da baš oni pored toga što su trenutno u ulozi „ambasadora“ Danske, nađu u ulozi „ambasadora“ Srbije, kada se vrate u svoju zemlju i prenesu svojim vršnjacima, roditeljima i sunarodnicima pozitivne utiske o našem gradu i našoj zemlji. Takođe, skrenuo im je pažnju i na to da je „Novi Sad – grad mladih“ i da je trenutno i kandidat za titulu Evropske prestonicu mladih za 2018. godinu, ali i da kao univerzitetski grad u budućnosti može biti povod da se mladi iz Danske ponovo nađu u njemu, povodom neke studentske razmene ili edukativnog skupa.
Član Gradskog veća zadužen za privredu, gospodin Goran Sečujski, izrazio je zadovoljstvo zbog posete mlade delegacije iz Danske.
- Grad Novi Sad ne nazivamo samo Gradom mladih, već činimo sve da mladi ovde nađu sebe, da ovde dođu njihovi vršnjaci, da uspostave nova drugarstva i prijateljstva. Podržavamo sve aktivnosti vezane za tu saradnju, koja postaje saradnja za ceo život, bilo da je u pitanju Festival omladinskog turizma, EXIT ili ovakav vid susreta. Takođe, činom sve da mladi Novosađani odu u svet, vide sve ono što ih zanima i da se vrate u svoj grad bogatiji za nova iskustva – rekao je gospodin Sečujski.
Učenici iz Danske, zajedno sa svojim nastavnicima i direktorom, su tom prilikom rekli da su veoma prijatno iznenađeni svim turističkim znamenitostima i atrakcijama koje su imali prilike da vide u Novom Sadu, kao i gostoljubivošću svojih domaćina, uz želje da ponovo posete naš grad, ali i uzvrate gostoprimstvo učencima iz Novog Sada.
Inače, gosti iz Danske su prvi put u Novom Sadu i to kroz već tradicionalnu saradnju Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ i Rukometnog kluba „Adut“ iz Novog Sada i Osnovnom školom „Kingoskolen“ iz danskog gradića Frederiksunda. Rukometni klub „Adut“ je pokretanjem ove saradnje uspeo da spoji sport i obrazovanje kao celinu, i pokaže se kao pravi domaćin, što potvrđuje dolazak velikog broja učenika sedmog razreda iz Danske (75 učenika, 6 nastavnika i direktor škole), koji u poseti Novom Sadu ostaju 4 dana – od 18. do 22. oktobra 2015. godine i tokom boravka imaju druženje i upoznavanje sa učenicima OŠ „Prva vojvođanska brigada“ i razmenu informacija i znanja o ove dve zemlje u cilju razbijanja predrasuda o verskim, kultrunim i ekonomskim razlikama.
Tokom boravka, Turistička organizacija Grada Novog Sada je gostima iz Danske obezbedila vodiče za zajednički obilazak grada i turisitčkih znamenitosti (centra grada i Petrovaradinske tvrđave), kako bi pored druženja sa vršnjacima i učestvovanja u zajedničkim sportskim aktivnositma, gosti iz Danske, upoznali naš grad i preneli pozitivne utiske o njemu u svoju zemlju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com