Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Dr Dejan Stanojević predstavio iskustva Merkura na regionalnoj konferenciji o ekonomiji u Budvi

Dr Dejan Stanojević predstavio iskustva Merkura na regionalnoj konferenciji o ekonomiji u Budvi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

U Budvi 22. i 23. oktobra, Savez ekonomista Srbije, Privredna komora Crne Gore i Savez ekonomista Crne Gore, organizovali su petu regionalnu konferenciju o ekonomiji pod nazivom: „Efikasnost pristupanja EU i unapređenje regionalne konkurentnosti“. Dr Dejan Stanojević bio je učesnik ovog događaja kao direktor vrnjačkog Merkura, koji je među liderima turističke delatnosti u Srbiji i regionu.

- Ovakvi skupovi su veoma značajni, jer se sve zemlje regiona suočavaju sa sličnim strukturnim problemima, pa je potrebno podići regionalnu povezanost i unaprediti konkurentnost. Program je obuhvatio diskusije o obrazovanju, preduzetništvu i inovacijama, sektorskoj i regionalnoj perspektivi turizma, razvoju saobraćajne infrastrukture u regionu i razvojnim potencijalima poljoprivredno-prehrambenog sektora - - izjavio je direktor Merkura.
Konferenciju je otvorio predsednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, a učesnici Konferencije bili su i ministri, ugledni privrednici i ekonomski analitičari. Skup je okupio oko 400 predstavnika, u prvom redu poslovne zajednice iz celog regiona, u cilju organizovanja bilateralnih poslovnih razgovora.
- Tokom dvodnevnog skupa organizovano je niz panela na temu stanja i perspektiva evro-integracija Zapadnog Balkana. Pored toga što je predstavljeno Merkurovo iskustvo, predočeno nam je stanje crnogorske i srpske ekonomije i njihova povezanost, poslovanje u regionu iz ugla domaćih i stranih investitora, kao i uloga finansijskog sektora u privrednom oporavku - naglasio je mr dr Dejan Stanojević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com