Mon11292021

Poslednja izmena:12:33:19 PM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Sledi veliki modni spektakl - Serbia Fashion Week

Sledi veliki modni spektakl - Serbia Fashion Week

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Predstojeći, jesenji Serbia Fashion Week biće održan od 10.- 16. novembra u Master centru Novosadskog sajma. O programu, učesnicima, pratećim aktivnostima najvećeg modnog festivala u jugoistočnoj Evropi i šestog na evropskom kontinentu, u svečanoj sali novosadske Gradske kuće, održana je konferencija za medije kojoj su prisustvovali predsednica Serbia Fashion Week-a, Svetlana Horvat, član Gradskog veća za privredu, mr Goran Sečujski, član projektnog tima „Novi Sad 2021“, Momčilo Bajac, organizatorka programa edukativnih seminara Serbia Fashion Week i Design Week Novi Sad, Milica Vukadinović i umetnici-kreatori: Zvonko Marković, Mladen Milivojević Baron, Danijela Božić, Vasilije Kovačev, Marija Šabić i Ivana Đurić.


Na Serbia Fashion Week-u biće predstavljeno više od 70 dizajnera iz Srbije i 21 zemlje sa tri kontinenta.
Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i predsednica Serbia Fashin Week-a, gospođa Svetlana Horvat, izrazila je svoju zahvalnost svim ljudima koji su je podržali u naumu da ovako prestižnu manifestaciju dovede u Novi Sad i posebno Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi bez čije podrške ovo ne bi bilo moguće, bez obzira na entuzijazam, znanje i ljubav poslom kojim se bavi. Ona je prisutne upoznala sa programom petog izdanja Fashion Week-a, a na novinarska pitanja o tome koji su kreatori najznačajniji, odgovarila da su to srpski kreatori, ne da bi se umanjio značaj onih koji dolaze iz inostranstva, već zbog misije Serbia Fashion Week-a da našim dizajnerima omogući da putuju, da ih vide u svetu mode i nađu potencijalne kupce. Da su dizajneri Festival prepoznali kao mogućnost svog razvoja i plasmana svojih proizvoda, što je dokaz njegovog kvaliteta, govori i podatak da se još uvek javljaju tražeći mesta u programu. Serbia Fashion Week počinje avangardnom revijom „Heroji“ na alternativnoj sceni u Fabrici, 10. novembra predstavljanjem 25-26 dizajnera iz regiona, posle čega se progam seli u Master centar gde će biti predstavljeno najviše revija do sada.
Dana 13. novembra u svečanoj sali Gradske kuće biće potpisani novi protokoli o saradnji, između ostalog i sa oficijalnom platformom New York Fashion Week, Los Angeles Fashion Week, Miamo Fashion Week i DC Fashion Week i od naredne godine naši dizajneri će imati priliku da svoje kreacije predstave u SAD. Ugovori o saradnji takođe će biti potpisani i sa Baku Fashin Week, Athens Fashion, Fashion Days sa sedišem u Sibinju (Rumunija). -Potpisivanjem protokola i rad sa devet novih svetskih modnih destinacija ovaj festival će imati najviše sporazuma o saradnji u Evropi, ukupno 27 Fashion Week-ova sa kojima je našim kreatorima otvorena mogućnost da se pokažu i jako sam ponosna na to - izjavila je gospođa Horvat.
Od VIP zvanica na Srpskoj nedelji mode biće prisutna zamenica gradonačelnika Pariza za oblast kulture, Kamil Guerfi Hamel (Camille Guerfi Hamel), a saradnja sa Paris Fashion Week-om otpočeta pre dve godine i pojavljivanje srpskog kreatora (Zvonka Markovića) na najprestižnijoj nedelji mode na svetu je najveći uspeh Serbia Fasion Week-a do sada; očekuje se dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su državna televizija Francuske – TV 5 Monde, Fashion Channel Italy, Vogue, JQ Italy, Elle Italy, Lash Magazin Paris, Eclectic Magazine Paris, Fashion One TV, kao i provereni prijatelji Serbia Fasion Week-a Eymeric Francois, član Visoke mode iz Francuske, Donald Potard, nekadašnji direktor modne kuće Jean-Paul Gaultier i drugi. Svetlana Horvat je posebno istakla značaj evropskih medijskih kuća koje će propratiti i kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com