Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Spektakularnim revijama otpočeo jesenji Serbia Fashion Week 2015

Spektakularnim revijama otpočeo jesenji Serbia Fashion Week 2015

  • PDF

Sinoć je u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma spektakularno otpočeo jesenji Serbia Fasion Week, koji se od 10.- 16. novembra održava u Novom Sadu.
Ovom društveno-kulturnom događaju par excellence, prethodilo je predstavljanje 20 mladih dizajnera muških kolekcija sa prostora Balkana, na alternativnoj sceni „Fabrika“, održanom dan ranije.

Na Main Stage-u sinoć predstavili su se renomirani dizajneri: Đorđe Baščarević (Srbija), Andrea Jovanovska (Srbija), Slavica Aleksijev (Bosna i Hercegovina), Katarina Andrejić (Srbija), Kateryna Karol (Ukrajina), Odile Orsi (Italija), Vesna Milošević (Srbija) i Milena Radović (Srbija). Oni su bili uvertira za dva vizionara i maga modne svetske scene: Zvonka Markovića (Srbija) i Eymeric Farancois (Francuska). Najavljujući gospodina Zvonka Markovića predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i predsednica Serbia Fashion Week-a, gospođa Svetlana Horvat, rekla je da je ovaj umetnik napravio istoriju ove zemlje kada je moda u pitanju. Ona je u ime organizatora istakla da je gospodin Marković prvi dizajner iz Srbije i prvi iz istočne Evrope kome je ukazana čast da se predstavi na Nedelji visoke mode u Parizu. A da bi neko uopšte imao priliku da se tamo pojavi mora da prođe rigorozan test Ministarstva kulture i Ministarstva industrije Francuske, što znači da je prikazana kolekcija koju su dva francuska ministarstva procenila kao vrhunsko delo.
Posle uspeha u palati Brongniart (od 5.- 9. jula), gde su učestvovali veterani visoke mode kao što su Armani i Žan Pol Gotje, kolekcija "Ponoćna leptirica", sinoć je prikazana i u Novom Sadu. Izlišno je govoriti kako je publika doživela rad ovog vrsnog umetnika, mada je imala zadovoljstvo da ga kroz Serbia Fashion Week prati u kontinutetu.
Posle ovacija kojima je publika nagradila kolekciju ovog umetnika, na scenu je stupio još jedan vrhunski kreator, francuski modni dizajner visoke mode svetskog renomea, Eymeric Francoa. Ovaj modni virtuoz takođe prisutan na Nedelji mode u Novom Sadu u kontinutetu, i ovog puta je uspeo da podiđe publici savršenim modnim stilom, pretvarajući ženu u originalno umetničko delo. Gospođa Horvat potvrđuje da je peti Fashion Week započeo spektakularno, ali i da publiku to isto očkuje tokom narednih sedam dana. Publika će imati priliku da isprati modu iz Afrike, Amerike, Evrope. Organizatori su pripremili puno lepih i interesantnih kolekcija, kompletan presek svetske mode, sve što je trenutno aktuelno.
Da je publika željna ovakvih događaja potvrđuje njena prisutnost na revijama, koje su bez obzira na satnicu, odlično posećene. Gospođa Horvat kaže da to ne čudi jer su Novosađanke, ali i Novosađani uvek bili lepo stilizovani, i da su poznati po tome šta oblače, makar to bilo neformalno.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com