Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Studentkinja Biljana Krstić i maturant Miloš Macura najbolji govornici na FIMEK-ovom takmičenju u besedništvu

Studentkinja Biljana Krstić i maturant Miloš Macura najbolji govornici na FIMEK-ovom takmičenju u besedništvu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Šesto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 24. novembra 2015. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, Gimnazije “Isidora Sekulić” i “Karlovačke gimnazije”.

Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „Čovek ne može da otkrije novi okean, ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu“ (Andre Žid).
Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo pet članova: glumci Srpskog narodnog pozorišta Višnja Obradović i Boris Isaković, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, prof. dr Milan Počuča, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milorad Bejatović i predsednik žirija, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, prof.dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izneo Miloš Macura iz gimnazije „Isidora Sekulić“, dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala Biljani Krstić, studentkinji treće godine Visokoškolske jedinice Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici. Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Prof.dr Marko Carić je napomenuo da će se dosadašnja takmičenja proširivati i uvoditi nova, kako bi studenti imali mogućnost da se razvijaju u edukativnom i profesionalnom smislu.
Manifestaciju je uveličala vokalna grupa „Muzika Srca“. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com