Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Održan II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva

Održan II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Proteklog vikenda u Novom Sadu u organizaciji nevladinog udruženja “Fortuns”, u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva i Prirodno matematičkim fakultetom, a uz pokroviteljstv Pokrajinske vlade Vojvodine, održan je II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva, popularnog naziva MEKST.

U petak, 27. novembra u Skupštini AP Vojvodine ovogodišnji kongres je otvorio potpredsednik Vlade Vojvodine gospodin Miroslav Vasin. Kongres je okupio preko sedam stotina studenata iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, ali i studente iz Francuske, Rusije, Kine, Italije, Švajcarske.
Predavanja su održana u na Prirodno-matematičkom fakultetu. Kulturni i omladinski turizam, IT u turizmu i EU projekti su teme o kojima su učesnicima kongresa govorili predavači kako iz naše zemlje, tako i iz Londona, Velsa, Budimpešte, Brajtona, Ljubljane.
Cilj MEKST-a je povezivanje mladih ljudi iz regiona, širenje međusobnog duha tolerancije, razmena ideja i iskustava iz oblasti turizma i hotelijerstva.
Ideja orginizatora je da se ovim kongresom promoviše Novi Sad kao destinacija mladih, podstakne preduzetištvo u turizmu i povezanim industrijama kao i da se predstave najnoviji trendovi na tržištu omladinskih putovanja.
Pored edukativnog dela učesnici kongresa su imali priliku da upoznaju Novi Sad organizovanim obilaskom centra grada i Petrovaradinske tvrđave u pratnji turističkih vodiča.
Na zadovoljstvo učesnika, organizatori su zakazali MEKST2016 od 25-27. novembra 2016. godine.

Tekst: FORTUNS i PMF-DGTH
Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com