Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Modna revija Grean Fashion srednjoškolaca i studenata na FIMEK-u

Modna revija Grean Fashion srednjoškolaca i studenata na FIMEK-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, u petak, 27.11.2015. godine održana je modna revija u okviru projekta “Green Fashion” na kojoj su bili prikazani modeli od recikliranih materijala, a koje su kreirali srednjoškolci i studenti.

Prојеkаt “Green Fashion” sufinаnsirаn је оd strаnе Grаdskе uprаvе zа zаštitu živоtnе srеdinе, a rеаlizovalo gа je Udružеnjе “Аsistеnt” u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i inženjerski menadžemnt. Cilј prојеktа је prоmеnа svеsti mladih о vаžnоsti rеciklаžе nа јеdаn inоvаtivаn i аtrаktivаn nаčin - mоdnоm rеviјоm unikаtnih rеciklirаnih mоdnih kоstimа i dеtаlја. Učеšćе u prојеktu uzеlо је višе srеdnjih škоlа kао i vršnjаčki tim studеnаtа FIМЕK-а (Fаkultеtа zа еkоnоmiјu i inžеnjеrski mеnаdžmеnt), a koji su kroz održane reciklažne radionice i tribinе о vаžnоsti zаštitе živоtnе srеdinе u škоlаmа i nа fаkultеtu dobili priliku da kvаlitеtniје prоvоdе svоје slоbоdnо vrеmе i znаnjеm stеčеnim nа rаdiоnicаmа utiču nа оčuvаnjе njihоvоg prirоdnоg оkružеnjа i tаkо budu pоzitivаn primеr оstаlim člаnоvimа/icаmа lоkаlnе zајеdnicе.
Na modnoj reviji prikazano je 14 modela koje su kreirali srednjoškolci i studenti, a nakon toga na scenu su izašli mališani iz vrtića “Čuperak” i “Bubamara” koji su, takođe nosili modele od recikliranih materijala, ali van konkurencije.
Pored toga, publika je imala priliku da vidi i modele koji su izrađeni od strane Radnog centra za osobe sa posebnim potrebama ŠOSO “Milan Petrović”. Na samom kraju predstavljen je model modne kreatorke Nataše Jovičić LUTKART.
Žiri, u čijem sastvu su bili: Daniela Ignjatić, koordinator projekta, prof. dr Tamara Galonja Coghill, šef departmana za ekologiju na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, Milena Brkljačić, ispred Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad - SPANS, Nemanja Vukčević, član Gradskog veća, Tatjana Vučurević, asistentkinja na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment i Nataša Jovičić, modna kreatorka i predsednica žirija, je po završetku revije proglasio najbolje modele. Prvo mesto zauzela je kreacija Vanje Dragojević, učenice Saobraćajne škole “Pinki” iz Novog Sada koja je nagrađena stipendijom za četvorogodišnje školovanje na studijskom programu Ekologija na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Drugo mesto i 10% popusta na školarinu osvojila je kreacija Valentine Kulik, studentkinje FIMEK-a, dok je treće mesto i mesec dana akvarobika na bazenu “Slana bara” osvojila Ksenija Ristić, učenica Ekonomske škole “Svetozar Miletić” iz Novog Sada.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com