Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Mladi za turizam pozivaju na seminar o turizmu Srbije

Mladi za turizam pozivaju na seminar o turizmu Srbije

  • PDF

Udruženje ,,Mladi za turizam“ po peti put u okviru tradicionalnog Meseca edukacije, u subotu, 12. decembra 2015. godine, sa početkom u 13h, u prostorijama YUTA-e, Kondina br. 14. organizuje seminar na temu: "Kako upravljati razvojem turizma Srbije? Izazovi destinacijskog menadžmenta na lokalnom nivou".

Glavna tema je osnovne karakteristike poslovanja turističkih organizacija u Srbiji i uvod u destinacijski menadžment organizacija (DMO).
Seminar se sastoji iz tri dela.
U prvom delu uvodnu reč imaće prof. dr Jovan Popesku, stručnjak za oblast destinacijskog menadžmenta, koji će govoriti o osnovnim karakteristikama turističkih organizacija i razjasniti pojam destinacijske menadžment organizacije.
Msr Vladimir Šušteršić predstaviće svoje istraživanje o karakteristikama poslovanja lokalnih turističkih organizacija.
U drugom delu predstavnici turističkih organizacija govoriće o svojim aktivnostima kao i o problemima sa kojima se susreću vršeći dužnosti. Na temu "Iskustva iz prve ruke: problemi i izazovi u radu lokalnih turističkih organizacija Srbije", prisutnima će govoriti direktori Turističkih organizacija Sremskih Karlovaca - Jasmina Beljan-Iskrin, Požarevca - Davorka Mitrović i Ljig - Vladimir Ivanović..
Treći deo rezervisan je za pitanja učesnika, panel diskusiju, kao i zaključna razmatranja u vezi sa navedenim temama.
Lana Gunjić, predsednica udruženja "Mladi za turizam", uverena je da će svi prisutni na ovom događaju prepoznati značaj napora da se kroz ovaj seminar analiziraju različiti vidovi turizma i njihov uticaj na razvoj turizma Srbije i da će informacije sa ovog seminara dopreti ne samo do svesti mladih ljudi, već i do šire javnosti.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com