Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička orgаnizаcija Regije Zаpаdnа Srbijа spremno dočekuje zimsku turističku sezonu

Turistička orgаnizаcija Regije Zаpаdnа Srbijа spremno dočekuje zimsku turističku sezonu

  • PDF

Svake godine, pred početak zimske turističke sezone Turistička organizacija Srbije je domaćin Turističkoj orgаnizаciji Regije Zаpаdnа Srbijа. Ove godine, 1. decembra predstavnici ove regije, na konferenciji za medije predstavnike sedme sile obavestili su o uslovima, novinama i sadržajima koje su pripremili za nastupajuću zimu.

Arsen Đurić, direktor Turističke orgаnizаcije Zlаtibor, Ivаnа Novаković, direktorka Turističko sportskog centrа Zlаtаr, Bobаn Perišić, direktor Turističke orgаnizаcije Užice, Snežаnа Joksimović, direktorka Turističke orgаnizаcije Kosjerić, Rаdomir Lišаnin, direktor Turističke orgаnizаcije Ivаnjicа i Mihаilo Tripković, direktor Turističke orgаnizаcije Sjenicа, složili su se u jednom, a to je da svi spremno dočekuju predstojeću sezonu i turiste.
Miroslav Rađen direktor Turističke orgаnizаcije Regije Zаpаdnа Srbijа, ovu regiju je nazvao najlepšom turističkom regijom Srbije i da je zadovoljstvo predstaviti njenu zimsku ponudu jer je dovoljno pomenuti Zlatibor, Zlatar, Taru, Goliju, sadržaje u seoskom turizmu, i da svako od potencijalnih turista može pronaći nešto za sebe.
Gospodin Rađen je u uvodnoj reči istakao važnost akcije pokrenute u toku prošle godine, čiji je inicijator Turistička organizacija Zlatibor, odnosno program razvoja privatnog sektora, koja se odnosi na usklađivanje zimskog raspusta, što turističke radnike svih planinskih centara izuzetno raduje. Do sada je zimski raspust trajao za vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika. Kapaciteti su bili 100% popunjeni i tražio se krevet više. Sada će školski raspust biti podeljen u dva dela. Prvi deo će trajati od 31. decembra 2015. do 10. januara naredne godine, a drugi deo od 1. – 17. februara, uključujući i Sretenske praznike. To će dovesti do produžetka zimske turističke sezone, koja će uticati na popunjenost smeštajnih kapaciteta i povećanje prihoda od turizma. Turističke organizacije, turističke agencije YUTA, HORES, aktivi osnovnih i srednjih škola sa zadovoljstvom su podržali ovu akciju, a Ministarstvo prosvete to prepozalo kao nešto što je dobro.
Gospodin Rađen je govorio i o projektu koji Turistička orgаnizаcija Regije Zаpаdnа Srbijа realizuje uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a to je izrada i postavka turističkih interpretativnih tabli na 80 najznačajnijih lokaliteta u ovoj regiji. Ovaj projekat koji će biti realizovan do kraja godine ima za cilj da na tablama ukrašenim atraktivnim fotografijama na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, predstavi jedan novi kvalitet u turističku ponudi. Jako je važno da turisti koji posete određen lokalitet dobiju najznačajnije informacije o tome gde se nalaze, šta mogu da vide, o svmu što je bitno a vezano za njega.
U toku je i izrada mobilne aplikacije regije što će takođe povećati kvalitet ponude i promotivnih aktivnosti Regije Zаpаdnа Srbijа, kada je turizam u pitanju.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com