Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Planina Tara i manifestacije - okosnica zimske ponude Grada Užica

Planina Tara i manifestacije - okosnica zimske ponude Grada Užica

  • PDF

Konferenciji za medije, povodom otvaranja zimske turističke sezone u planinskim centrima, seoskim domaćinstvima i mestima Regije Zapadna Srbija, održanoj 1. decembra u prostorijama Turističke organizacije Srbija, učestvovali su i predstavnici Užica. Bobаn Perišić, direktor Turističke orgаnizаcije Užice, svoje obraćanje obraćanje predstavnicima brojnih medija započeo saopštavanjem lepih vesti.

Prva je da će Šarganska osmica i ove godine, drugu godinu za redom, saobraćati i u zimskom periodu, i svi posetioci ove regije imaće priliku da dožive Mokru Goru i Šargansku osmicu, jedne od najatraktivnijih turističkih lokaliteta u Srbiji, ali i šire, u jednom dugačijem, zimskom ambijentu.
Kada je reč o ponudi iz domena skijaškog turizma, na planini Tari u funkciji su tri ski staze. Skijalište Iver je za malo ozbiljnije skijaše. Dve ski staze na Tari, jedna ispred hotela „Beli bor“ i druga u neposrednoj blizini hotela „Omorika“ moći će da pruže idealne uslove za porodični borvak na snegu i skijanje za početnike i malu decu, što predstavlja jedan od prioriteta turističkih radnika na ovoj planini. Dva ski lifta, u okviru ovih staza počeće sa radom 25. decembra.
-Kada je reč o projektu koji smo realizovali sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije na planini Tari, u saradnji na Nacionalnim parkom „Tara“ i TO Užice, uređeno je oko 80km pešačkih staza koje i u zimskom periodu predstavljaju značajnu atrakciju, i pozvao bih sve planinare, ljubitelje ovog tipa rekreacije da nam se ove godine pridruže i da budu gosti ove planine na kojoj je do savršenstva postignut sklad pitomine i divljine - rekao je, između ostalog, gospodin Perišić.
Kada je reč o manifestacionom turizmu, Turistička organiizacija Užice je prepoznala potencijal ovakvih događanja, jer su upravo one mnogim turistima razlog dolaska u Užice i užički kraj. U Drvengradu na Mokroj Gori, 2008. godine održan je prvi Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“, a naredni, deveti po redu, biće održan od 22. do 27. januara sledeće godine na Mećavniku, kao jedna od najznačajnijih manifestacija koje se održavaju u Zapadnoj Srbiji uopšte, a ne samo u zimskom periodu.
Turistička organizacija Užice je za sve goste ovog grada obezbedila novogodišnji koncert 2. januara na gradskom trgu u Užicu kada nastupa Željko Samardžić.
Kao kulturni i administrativni centar zapadne Srbije, Užice raspolaže i svim ostalim značajnim turističkim lokalitetima poput muzeja, 115. godina stare hidroelektrane na reci Đetinji (koja danas služi kao muzej), koji će biti otvarani po potrebi i u zavisnosti od najave gostiju.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com