Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM SB Merkur okupio predstavnike Udruženja osoba obolelih od dijabetesa iz cele Srbije

SB Merkur okupio predstavnike Udruženja osoba obolelih od dijabetesa iz cele Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Specijalna bolnica „Merkur” u Vrnjačkoj Banji, u periodu 04. – 06. decembra 2015. godine organizovala je skup predstavnika Udruženja osoba obolelih od dijabetesa Srbije i Vojvodine.
SB “Merkur” kao Nacionalni edukacioni centar za dijabetes, domaćin je i organizator ovog skupa u cilju kreiranja atmosfere međusobne podrške, stalne i dvosmerne komunikacije kao i ravzoja dugoročnih partnerskih odnosa svih učesnika.

Cilj ovakvog okupljanje je razmena ideja i iskustava predstavnika udruženja i Merkura, kao i planiranje budućeg zajedničkog angažovanja na aktivnostima i projektima usmerenim na podizanje svesti o dijabetesu.
U subotu 05. decembra održan je prvi segment radnih aktivnosti u Maloj Sali u Novom Merkuru, koji se odnosio na predstavljanje učesnika, segmenata njihovog delovanja, dinamike i problematike različitih strana. Skup je na samom početku u ime Saveza društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti pozdravila prof. dr Ljiljana Bajović i sekretar Saveza, Latinka Milojević. U ime domaćina prisutnima se obratila Slađana Blagojević, direktor komercijalnog sektora u Merkuru, izrazivši zadovoljstvo zbog realizacije tematskog okupljanja i budućih zajedničkih aktivnosti. Takođe je istakla da će Merkur ovakvu praksu preduzimati i tokom 2016. godine u predloženoj dinamici.
Dr Mrijana Babić-Prvulović, endokrinolog Merkura, prezentovala je prisutnima Merkurov program edukacije dijabetesa i istakla značaj prevencije u tretmanu ove bolesti. Celokupan tim sastavljen od 6 endokrinologa Merkura bio je prisutan i aktivno učestvovao u radnom delu. Predstavnici dvanaest farmaceutskih kuća dali su doprinos skupu svojim prisustvom i izlaganjem.
U nedelju 06. decembra održana je prezentacija projekata Udruženja, i zvanično potpisan ugovor o budućoj saradnji i podršci Merkura i Udruženja osoba obolelih od dijabetesa Srbije.
SB Merkur je za sve učesnike organizovao smeštaj u Novom Merkuru, dopunske aktivnosti rekreacije, relaksacije, kao i kompletnu tehničku podršku za održavanje stručnog dela skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com