Sat03022024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Saša Šućurović: Manić Tisa 63 oživeo Novi Bečej u zimskom periodu

Saša Šućurović: Manić Tisa 63 oživeo Novi Bečej u zimskom periodu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na pragu smo jedne zimske manifestacije - „Manić Tisa 63“, koja se po četvrti put održava u u opštini Novi Bečej. Od 2006. godine lokalna samouprava se trudi da od Novog Bečeja napravi, pre svega turističko mesto. To je ovoj ekipi entuzijasta i znalaca, ali pre svega ljudi koji iskreno voli svoj grad, i uspelo preko manifestacija, prvo razvijajući Gospojinu, a onda i ostale događaje. Po rečima predsednika opštine Novi Bečej, gospodina Saše Šućurovića, „Manić“ je specifična manifestacija u čijoj organizacija lokalna samouprava nije puno učestvovala, ali je prepoznala da je to pravi zimski happening potreban turističkoj ponudi Novog Bečeja.

- Prošle godine, na otvaranju „Manić Tisa 63“, rekao sam da će se lokalna samouprava, zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Novi Bečej potruditi da osmisli zimske vikende, odnosno dane u vikendima krajem jeseni i tokom zime, i u tome smo upravo uspeli. Zahvaljujući takmičenju u pecanju zimskog manića napravili smo još niz manifestacija, kao što su „Novembar fest“ (takmičenje i uživanje u spremanju banatskih specijaliteta od mesa i sve to uz degustaciju vina i rakije i pratnju tamburaša). Krajem februara i početkom marta planiramo „Festival dobre kapljice“, još jednu sadržajem interesantnu manifestaciju - istakao je gospodin Šućurović, koji se zahvalio Klubu ljubitelja reke Tise "Tisa 63" koji je uložilo mnogo energije, ideja i svega drugog i skrenulo pažnju na Novi Bečej, događajem po svemu različitim od svih drugih.
Za jednu dobru manifestaciju potrebna je jedna složna i dobro organizovana ekipa kompetentnih ljudi, dok su se u ovom slučaju udružile dve: opština Novi Bečej i Klub Tisa 63. O tome gospodin Šućurović kaže:
- Kada u turizmu vidim nekog ko se razume i ima slične ideje našim, meni je drago da igram u tom timu i drago mi je da svi igrači iz tog tima imaju isti cilj. Lako je napraviti zajedničku i dobru ekipu kada svi idemo istim putem u istom smeru, tako da se osećam kao deo dobre ekipe. Nadam se da ćemo ostati zajedno i za sve naredne manfestacije organizovane u Novom Bečeju i da je to put razvoja i podizanja nivoa svih postojećih priredbi na teritoriji naše opštine, da opravdamo ono što se od nas očekuje, a to je da gradu i svim njegovim gostima ponudimo još bolje i uspešnije manifestacije - istakao je naš sagovornik.
Nezaobilazna tema, kada je reč o Novom Bečeju je i reka Tisa, koju su Novobečejci, na čitavom njenom toku, najbolje iskoristili. Osim velikog broja čamaca i brodića, za uživanje uređenih splavova, ove godine uređeno je i izletište na ostrvu kraj grada, a u fazi sređivanja je i druga obala. Mnoštvo ideja vezano je i za naselje kod brane, gde se održava manifestacije „Manić-Tisa 63“. Dosta je urađeno i oko starog hrasta lužnjaka starog 400 godina, koji je pod zaštitom države, a nalazi na samoj reci u selu Kumane, gde se podiže pristan. Priča o turizmu Novog Bečeja se širi ne samo u okruženju, već i izvan granica naše zemlje. Ideja lokalne samouprave je da ove godine preko IPA projekta uredi biciklističku stazu, koja će ići nasipom duž reku Tisu, i povezivati Rumuniju i Mađarsku preko Srbije, kako bi se i oni koji kroz našu zemlju prolaze biciklom, bolje upoznali sa lepotama Tise i njenog okruženja.
Lokalna samouprava i Turistička organizacija opštine Novi Bečej, posle uspešnih nastupa na EXPO Milano 2015 i sajmovima investicije u Kanu i Minhenu, uveliko se priprema za predstojeći Sajam turizma u Beogradu (18.-21. februar). Novi Bečej je na ovoj kultnoj turističkoj manifestaciji u Srbiji postao prepoznatljiv po tome što uvek nastupa sa nečim novim, zapaženim i drugačijim. To se od njih očekuje i ovoga puta, a oni, po starom dobrom običaju, sigurno neće izneveriti.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com