Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Subota na novosadskom PMF-u

Subota na novosadskom PMF-u

  • PDF

Tri značajna događaja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, najavljena su za subotu, 12. decembar 2015. godine.
Svečano otvaranje renovirane studentske laboratorije za zaštitu životne sredine, koja je opremljena na savremen način kako bi se budućim studentima omogućili bolji uslovi za izvođenje vežbi i savremeni koncepti izučavanja zaštite životne sredine. Sredstava za ove radove izdvojena su iz sopstvenih izvora i međunarodnih projekata.

Laboratoriju će u subotu, tačno u podne, uz prigodnu svečanost, otvoriti i reći pozdravne reči, dekanka, prof. dr Milice Pavkov Hrvojević, a potom će biti organizovan obilazak laboratorije i pratećih radionica.
Već tri godine, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, novosadskog PMF-a organizuje manifestaciju HEMIJSKI VIKEND - kombinaciju interaktivnih radionica, naučno-popularnih predavanja i druženja sa profesorima i istraživačima, a sve sa ciljem da se budućim studentima predstavi šta sve mogu da rade nakon završenih studija. Slogan ovogodišnjeg vikenda je MOJ IZBOR ZA BUDUĆNOST.
U cilju što boljeg upoznavanja sa zanimanjem iz oblasti Zaštite životne sredine, ove godine po prvi put PMF pokreće tzv. ZELENI VIKEND, namenjen prvenstveno srednjoškolcima koji su se tokom svog školovanja odlučili za obrazovni profil iz ove oblasti. Koncept ZELENOG VIKENDA je upoznavanje posetilaca sa celokupnim procesom analize zaštite životne sredine od uzorkovanja na terenu, rada u laboratorijama na najsavremenijim aparatima do postupka tumačenja i sprovođenja dobijenih rezultata u praksi.
Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, takođe u subotu, organizuje 2. Dan otvorenih vrata: “Istražuj, putuj i uživaj!” Registracija učesnika počinje u 9.00h, a prezentacija studijskih programa i informacije o prijemnom ispitu počinju u 9.30h.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com