Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Sajam turizma u Kragujevcu predstavio turističke potencijale Srbije

Sajam turizma u Kragujevcu predstavio turističke potencijale Srbije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Posle tri dobro organizovana dana promocija prezentacija i brojnih radionica (26. – 28.11), završen je sedmi „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ i treći „Sajam zimnice i domaće radinosti“ u Kragujevcu, na veliko zadovoljstvo i posetioca i izlagača. Na svečanosti zatvaranja, uz igru najmlađih članova Kulturno umetničkog društva „Dukati“, podeljene su i nagrade najuspešnijim izlagačima.

Za najlepši i najoriginalniji prostor, prva nagrada pripala je Turističkoj organizaciji Trebinja, a drugu i treću nagradu dobile su etno postavke TO Kraljeva i TO Pirota.
Za najbolju prezentaciju, nagradu je dobila TO Kruševca, predstavljanjem na bini folklornom i plesnom grupom za numeru „Gangam stajl“ i programom na štandu. Druga nagrada pripala je Regiji centralne Srbije, za Etno modnu reviju i ostale sadržaje programa, a treća nagrada pripala je TO Despotovca, za program „Belih orlova“.
Za najbolji informativno propagandni materijal, nagradu je dobila Turistička organizacija Niša za komplet od tri kompleksne informativne brošure o Nišu, Niškoj banji i Avanturističkom turizmu u okolini Niša. Drugu nagradu dobila je TO Golubac za najoriginalniji prospekt Vilenjačkih priča i dva prateća informativna prospekta, a treću nagradu dobila je TO Bar, za komplet informativnih brošura o smeštajnim kapacitetima znamenitostima Bara.
Nagradu za najbolji nastup (jedna u konkurenciji), dobila je TO Gornji Milanovac za nesebičnu pomoć i podršku ovom Sajmu, predstavljanjem turističkih potencijala seoskih domaćinstava svoje opštine.
U stručnom žiriju bila je direktorka Turističke organizacije Republike Srpske, Nada Jovanović, Pavle Đukić iz Turističke organizacije Srbije i Jasmina Marković Milenković iz Gradske turističke organizacije Kragujevca, jer ove organizacije po pravilu ne učestvuju u konkurenciji za nagrade.
Svi izlagači i posetioci Sajma bili su zadovoljni organizacijom i gostoprimstvom Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ na Šumadija sajmu, kao i ponudom zimnice i domaće radinosti.
Autor teksta: Jasmina Marković Milenković
Foto: Zoran Petrović

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com