Mon04152024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Četvrti Manić Tisa 63 najbolji do sada

Četvrti Manić Tisa 63 najbolji do sada

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 9
  • Sledeća

Maglovito, na momente kišovito i uobičajeno hladno vreme za ovo doba godine, nije sprečilo pecaroše iz Slovačke, Mađarske, Bosne, Hrvatske, Italije, Velike Britanije i cele Srbije, njih 107, da se okupe na obali Tise, i da u živopisnoj atmosferi etno naselja Kluba prijatelja reke Tisa “Tisa 63”, od 11 - 13. decembra u Novom Bečeju, učestvuju na četvrtoj međunarodnoj manifestacija "Manić - Tisa 63".

Dejan Stanković iz Vukovara objasnio je zašto dolazi na Tisu već treći put :
- Ovo je jedina na manifestacija na području bivše Jugoslavije koja se na ovakav način organizuje. Jedino ovde u Novom Bečeju postoji zimsko pecanje i nigde drugde. Može se eventualno naći negde smuđ, ali on nije toliko interesantan kao zimski manić.
Uporedo sa takmičenjem u pecanju na obali odvijao se "Tradicionalni vojvođanski svinjokolj" sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i pripremom svinjokoljskih specijaliteta. Ideja organizatora je da se podsetimo vremena kad smo bili normalniji, zdraviji, živeli u saradnji s prirodom i družili se malo više bez interneta i društvenih mreža rekao je menadžer manifestacuije, Dragan Vukotić:
- Ovde nemamo internet, ali imamo sve ostalo. Cilj ove manifestacije je da se ribolovci u zimskom periodu okupe i na najbolji način završe svoju kalendarsku pecarošku sezonu. Takođe želimo da propagiramo druženje u prirodi, zdrav načina života i naravno predstavimo fenomena ribe - manića, koja se ovde kod nas mresti i ima je u velikom broju. Ove vrste ribe nema skoro nigde nego samo kod nas.
Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović, rekao je na otvaranju da je “Manić – Tisa 63” bila začetnik organizovanja zimskih manifestacija u opštini i da je njen kvalitet i posećenost svake godine sve veći, što doprinosi i porastu ugleda Novog Bečeja, već uveliko poznatog i priznatog kao grad najboljih manifestacija:
- Novi Bečej je već poznat kao grad manifestacija. Ovo je upravo jedna od manifestacija koje su drugačije od onih u drugim mestima. Novi Bečej se trudi da uvek organizuje drugačije manifestacije i bude korak ispred drugih gradova. Manifestaciju "Manić - Tisa 63" je organizovalo udruženje građana koje je prepoznalo da se u Novom Bečeju mogu organizovati ovakve manifestacije. Lokalna samouprava i ja kao predsednik opštine, dali smo punu podršku ovom udruženju tako da smo zajedno napravili jednu kvalitetnu i zanimljivu manifestaciju – sa zadovoljstvom je konstatovao gospodin Šućurović.
Već treću godinu za redom ovaj pecaroški hepening ne propušta Mladen Krstajić, poznati bivši fudbaler Partizana:
- Strastveni sam ribolovac i lovac, ali sam amater moram da priznam, obožavam reku i možda i više od pecanja volim da se družim sa ljudima. Ovde sam već drugu godinu, ove godine je sve još mnogo bolje organizovano nego prošle godine. Klubu prijatelja reke Tise 63” sam rekao da im stojim na raspolaganju i za pripremu naredne manifestacije u svakom smislu – istakao je gospodin Krstajić.
Organizatori su učinili sve da i ovogodišnje druženje protekne besoprekorno, bez ijednog incidenta, kako na reci, tako I oko nje same, a poseban doživljaj bilo je završno veče u novobečejskom hotelu “Tiski cvet”, gde su najboljima, uz prigodan kulturno umetnički program, bile uručene zahvalnice i vredne nagrade. Prvu je dobio mađarski pecaroš koji je upecao dva manića, a jednogodišnju, specijalno za ovu priliku sušenu šunku, odneo je takmičar iz Bajine Bašte.
Sa uspehom je sprovedena i humanitarna akcija za zbrinjavanje pasa lutalica u kampu kraj Tise, u kojoj je sakupljeno 50.000 dinara, a koji će biti utrošeni za pripremu njihovog azila na ovom prostoru.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/topsrbija.


 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com