Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF i Erste Banka potpisali ugovoro o saradnji

PMF i Erste Banka potpisali ugovoro o saradnji

  • PDF

Sporazum o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i Erste Banke, svečano je potpisan u četvrtak, 17. decembra 2015. godine, na Prirodno-matematičkom fakultetu. Ugovor su potpisali direktorka Službe ljudskih resursa Erste Banke, Andrea Brbaklić i dekanka PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

- Povezivanje nauke sa privredom i industrijom, a u funkciji strategije razvoja zemlje je jedan od primarnih zadataka Prirodno-matematičkog fakulteta. Fakultet konstantno radi na ugovaranju naučne i tehničke saradnje sa brojnim institucijama u zemlji i inostranstvu jer, prava provera naučnih rezultata može biti postignuta tek kada oni nađu svoje mesto u privrednom razvoju zemlje - rekla je prof. Pavkov Hrvojević tom prilikom.
Vrlo je značajno omogućiti mladim ljudima, budućim stručnjacima, u konkretnom slučaju, iz oblasti primenjene matematike, stručnu praksu u okviru velikih i uspešnih preduzeća, koja će im omogućiti uvid u dešavanja "na terenu". Ovakvo povezivanja naučnih insitucija i privrednih subjekata otvara vrata budućeg zaposlenja za studente ovih smerova, kao i sigurnost preduzeća da za stručnu praksu i možda stalni angažman, obezbedi kadrove koji imaju najkvalitetnije školovanje i edukaciju.
ERSTE Banka je već prepoznatljiva kao društveno odgovorna i kompanija uvek spremna za saradnju.
- Već dugi niz godina sarađujemo sa fakultetima i omladinskim organizacijama i pružamo podršku mladima da kroz praksu u različitim službama banke osnaže svoje veštine i znanja stečena na fakultetu. Sa druge strane, naše iskustvo je da se zaposleni uvek raduju kada nam dolaze mladi ljudi, jer oni uvek donose jednu posebnu energiju i kreativnost, što nam svima zajedno olakšava svakodnevni posao - izjavila je Andrea Brbaklić, direktorka Službe ljudskih resursa i Službe komunikacija u Erste Banci.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com