Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOS priredio koktel za turističke radnike

TOS priredio koktel za turističke radnike

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Turistička organizacija Srbije, u utorak, 22. decembra, bila je domaćin Svečanom koktelu organizovanom povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Koktelu su prisustvovale kolege, predstavnici turističkih organizacija bezmalo svih opština u Srbiji, predstavnici medija, poslovni partneri i prijatelji.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija gospođa Renata Pindžo, skupu se obratila rečima da je lepo biti u ovakvoj situaciji i govoriti o dobrim rezultatima koje je „ova najlepša privredna grana“ ostvarila tokom 2015. godine i obrazložući to time da je prvi put zabeležen rast domaćeg turističkog prometa, s obzirom da je rast stranog turističkog prometa već uobičajen. Sav uložen napor turističkih radnika rezultirao je povećanjem deviznog priliva od turizma u ovoj godini za oko 9%.
Gospođa Pindžo je podsetila i da su ove godine uvedene neke značajne novine, između ostalog izmene Zakona o turizmu, a potom i podela turističkih vaučera, koji su se savršeno uklopili u kampanju „Moja Srbija“, i dale više nego zadovoljavajuće rezultate (do 30. oktobra ostvareno je 118.623 noćenja. Preko 14.000 građana je koristilo ove vaučere). Ova akcija se nastavlja i nova prijavljivanja počinju već od 1. januara. Za razliku od prošle godine, mogućnost korišćenja vaučera imaće i poljoprivrednici, kao i penzioneri koji su to pravo ostvarili u inostranstvu. Za sve kategorije su uslovi ostali isti, a u akciju su uključene i zdravstvene ustanove sa teritorije Beograda i Niša (Sokobanja i Niška Banja).
U toku 2016. godine predviđeni su podsticaji i za organizatore putovanja koji dovode strane goste po unapred dogovorenim uslovima (tri do pet noćenja 10 evra po turisti, za više od šest noćenja 15). Ona je naglasila da se u sledećoj godini nastavlja sa tradicionalnim programima podrške, pre svega lokalnim zajednicama, i da su za relizaciju infrastrukturnih projekata opredeljena sredstva u iznosu od 640 miliona dinara, i još oko 110 miliona dinara za zajedničke projekte i promocije.
Sve prisutne je podsetila da se od 18. - 21. februara 2016, održava najveća turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi – 38. Sajam turizma u Beogradu, Sajam ugostiteljske opreme – HORECA, Međunarodni sajam vina - BEOWINE i Sajam suvenira. Zemlja partner će biti Slovenija. Gospođa Pindžo je izjavila da se radnici u tuizmu za Sajam ubrzano pripremaju, jer za njih, nema pauze, a praznici su periodi kada su možda i najaktivniji. Vršilac dužnosti Turističe organizacije Srbije, gospođa Marija Labović, koju je Vlada Republike Srbije imenovala sredinom novembra, tom prilikom je izjavila da ovoliki broj turističkih radnika, koji je prisustvovao ovom skupu, daje nadu i uverenje da će turistička industrija u narednim godinama uspeti da odoli svakom izazovu.
- Meni je čast i privilegija što sam se priključila ovom poslovnom timu TOS-a koji je i do sada uspešno promovisao Srbiju kao turističku destinaciju i uticao na podizanje ugleda naše zemlje kao destinacije i za domaće i za strane turiste. Uverena sam da ćemo zajedničkim naporima i u narednom periodu imati dobre projekte, da ćemo nastaviti sa ovim trendom i da ćemo uspeti da privučemo još veći broj i domaćih i stranih gostiju - rekla je direktorka, i podsetila da je 2015. godina počela sa kampanjom „Zabava je na vrhu“, zatim je sledila kampanja „Moja Srbija“, i na kraju godine sa „Zima prija svima“ i da su sve one pokazale dobre rezultate.
Za 2016. godinu plan je da se, u skladu sa resornim Ministarstvom i Vladom Republike Srbije, nastavi sa animiranjem, posebno domaćih, ali i inostranih turista, da u što većem broju biraju Srbiju kao destinaciju za odmor.
Gospođa Labović je na kraju, uz najlepše želje na profesionalnom i ličnom planu, izrazila nadu da će oni koji sledeće godine budu na ovom istom mestu sumirali rezultate iz 2016. godine imati čime da se pohvale i da će svi prisutni, ali i oni koji su opravdano izostali, zajedničkim naporima dati značajan doprinos razvoju turizma.

Više fotografija možete da vidite na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/topsrbija.
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com