Fri12042020

Poslednja izmena:01:00:34 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Gegula pozvao na III Međunarodnu naučnu agro-biznis konferenciju MAK 2016.

Gegula pozvao na III Međunarodnu naučnu agro-biznis konferenciju MAK 2016.

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U Privrednoj komori Srbije, 22. decembra održano je druženje sa predstavncima medijskih kuća, na kojoj je najvaljena III Međunarodna naučna agro-biznis konferencija – MAK 2016., koja će biti održana 29. i 30. januara 2016. godine, u Kongresnoj dvorani Family Hotel „Angella“ na Kopaoniku.

Organizatori ovog prestižnog skupa su Opština Raška i Etno centar Gegula – Centar za uspešni razvoj poljoprivrede i turizma iz Kraljeva. Pod radnim naslovom „ZAPADNI BALKAN I EVROPA“, MAK 2016 okupiće oko 1.000 najznačajnijih predstavnika prerađivečke industrije, poljoprivrednih proizvođača, udruženja poljoprivrednika, zadruga, turističkih organizacija, agencija, kompanija, lokalnih samouprava, nevladinih i međunarodnih organizacija, pojedinaca i medija iz zemlje i regiona. Na Konferenciji će govoriti stručnjaci iz oblasti agrara, turizma, ekonomije, financija i prava, kao i predstavnici resornih ministarstava, diplomatskog kora i Evropske unije.
- Naše agro-biznis konferencije nisu samo mesta na kojima se prezentuju načni radovi. To je i forum za plasiranje znanja sa potencijalom kreiranja novih tehnoloških mogućnosti, mesto za pronalaženje najboljih oblika organizovanja za povećanje produktivnosti u agrarnoj proizvodnji – rekao je tom prilikom Milan Jovičić, menadžer EC Gegula u svom obraćanju aditorijumu. On je takođe naglasio da će poseban fokus biti usmeren na oblast turizma i da raznovrsna turistička ponuda, prirodni potencijal, atraktivnost, autentičnost, kulturna baština, gostoljublje, nedovoljno istražene destinacije i mnogi drugi faktori, predstavljaju razvojnu mogućnost zapadnog Balkana na globalnom turističkom tržištu.
– Samo udruženi i sa konkretnim znanjem primenljivim u praksi možemo izaći iz krize i rešiti probleme koji pritiskaju našu zemlju i region uopšte, pa sa puno optimizma smatram da će januarski MAK 2016. dati značajan doprinos u pronalaženju kreativne snage na koju smo u proteklim decenijama zaboravili da postoji – rekao je gospodin Jovičić, i tim prilikom zahvalio Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Raškom upravnom okrugu, Privrednoj komori Srbije, Privrednoj komori Beograda, SACEN International-u (Međunarodnom centru za razvoj turizma i ugostiteljstva), Uniji privatnih poslodavaca Republike Srpske, Gradu Kraljevu, opštinama: Vrnjačkoj Banji, Bogatiću i Brusu; kompanijama: MK Group, Generali osiguranju, Naftnoj industriji Srbije, NIKOM auto Kragujevac, Etno restoranu – BRVNARA Kraljevo, Hotelu Rtanj Kopaonik, Beogradskoj autobuskoj stanici, Cards Print-u, Nerc Company, sekretaru Udruženja ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograda, gospodinu Goranu Jankoviću, medijskom partner – Agenciji za izdavanje novina Berček&Berček iz Novog Sada, kao i drugima koji su podržali ovu konferenciju.
Prisutnima su se obratili i predsednik SACEN-a, gospodin Dragan Gligorijević, pomoćnik ministra poljoprivrede nadležan za poljoprivrednu politiku, gospodin Nenad Katanić, načelnik Raškog okruga gospodin Nebojša Simović, član gradskog veća opštine Raška zadužen za turizam, gospodin Zoran Jelenković, prof. dr. Vinko Perić iz Republike Srpske, profesor Visoke tehničke mašinske škole Trstenik, akademik Predrag Dašić.
Gospodin Dragan Gligorijević je tom prilikom istakao viziju i misiju bračnog para Jovičić u povezivanju naučne misli i prakse neophodne, i jedine moguće za celokupni razvoj.
Pomoćnik ministra poljoprivrede, gospodin Nenad Katanić je naglasio da je cilj MAK 2016. da na jednom mestu okupi sve značajne faktore iz poljoprivrede i etno turizma, da sva tržišta na svetu brane svoju poljoprivredu, a Srbija, zahvaljujući ljudima poput Marije i Milana Jovičića, čine to u našoj zemlji na najprofeionalniji način.
Gopodin Dašić je prisutne konkretno upoznao sa principima slanja i prihvatanja naučnih radova i naglasio: “Pišite! Ako nije napisano u svetskim razmerama ne znači ništa!”
Gospodin Zoran Jelenković je sve pozvao na učešće u Kongresu, da posete opšinu Raška, koja ima veliku šansu u razvoju turizma, jer je to prostor na kojem je hrana zdrava, a ljudi velikog srca, uz moto: SA VRHA SE VIDI NAJDALJE!
Do početka MAK 2016. je ostalo još pet nedelja, taman toliko da svi koji žele da učestvuju da se prijave i rezervišu mesta u hotelima na vrema i svoje radove što pre dostave Naučnom komitetu MAK-a 2016., na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
BUDITE NA VRHU! – poručuju organizatori.

Višre fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/topsrbija.

 

 

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar