Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE EU investira milion evra za usavršavanje i prenošenje znanja u srpsku privredu

EU investira milion evra za usavršavanje i prenošenje znanja u srpsku privredu

  • PDF

Prema informaciji dobijenoj od dr Pavla Jovanova, pomoćnika direktora za međunarodnu saradnju Naučnog instituta za prehrambene tehnologije - FINS u Novom Sadu, ovaj institut je jedan od prvih u Srbiji kome je odobren projekat u okviru programa Horizon2020. Radi se o projektu "Inovativni ciklus razvoja prehrambenih proizvoda: Okvir za unapređenje istraživačke izvrsnosti - FOODstars", koji je zvanično počeo 1. decembra ove, a traje do 2018. godine.

Partneri na projektu su irski razvojni institut u oblasti hrane i poljoprivrede (Teagasc - Agriculture and Food Development Authority) i Univerzitet u Bolonji, Italija. Koordinator projekta je dr Milica Pojić, naučni saradnik FINS-a.
Evropska unija u projekat ulaže million eura. Cilj projekta je da se ojačaju istraživački potencijali i inovacioni kapacitet Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS), u bliskoj saradnji sa renomiranim istraživačkim institucijama iz EU, koji će stečeno istraživačko znanje staviti u funkciju unapređenja prehrambene industrije Srbije.
Podrazumeva se i edukacija javnosti u okviru radionica i tematskih večeri.
Više informacija na Facebook i LinkedIn stranicama projekta, a uskoro i na sajtu: www.foodstars.uns.ac.rs.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com