Sat04202024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Finale FIMEK-ove manifestacije Dani informatike u školama Vojvodine 2015

Finale FIMEK-ove manifestacije Dani informatike u školama Vojvodine 2015

  • PDF

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK u Novom Sadu, u ponedeljak, 28.12.2015. godine u 11 časova, biće održana svečanost povodom završetka akcije "Dani informatike u školama Vojvodine 2015" na kojoj će biti dodeljena prestižna nagrada - plaketa "prof. Stjepan Han“ najuspešnijoj školi u promociji i primeni informacione tehnologije. Ova nagrada se dodelјuje svake godine najbolјoj školi iz oblasti informatizacije škola u Vojvodini. Istovremeno će biti nagrađene škole, nastavnici i učenici koji su u određenim aktivnostima postigli izvanredne rezultate u ovoj godini.

Dani informatike u školama Vojvodine je manifestacija koja se realizuje po deseti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokrovitelјstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje upravu i nacionalne zajednice i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK. Organizator i realizator je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.
Cilј ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
To podrazumeva da u dogledno vreme računar u školi bude jedan od osnovnih alata, sredstvo za ostvarivanje bolјe i savremene komunikacije između svih subjekata koji neposredno i posredno učestvuju u vaspitno obrazovnom radu.
Ovim ciklusom se nastavlјa dodelјivanje nagrada i plaketa pod imenom doajena informatike u Vojvodini, prof. Stjepana Hana.
Kroz projekat su praćene odnosno evaluirane sledeće aktivnosti i napori učinjeni u pravcu informatizacije i unapređenja nastavnog procesa i rada škole uopšte: Primena računara u rukovođenju školom; Osposoblјavanje nastavnika na akreditovanim seminarima na temu upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija u procesu nastave; Revija obrazovnih softvera, odnosno izrada multimedijalnih prezentacija za nastavu, primena multimedija u nastavi; Praćenje učešća i uspeha učenika na takmičenjima iz informatike, robotike i medija; Upotreba interaktivnih elektronskih tabli, kao i Postojanje i funkcionalnost školskog sajta.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com