Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM HOTELI Svi vole hotel Olimp

Svi vole hotel Olimp

  • PDF

“Minula turistička 2015. godina, započela je sa malo snega u januaru i februaru, uobičajeno tihim martom i još tišim aprilom, potom se nastavila toplim letom i dugom jeseni sa visokim temeperaturama, što je uslovilo su da letnja turistička sezona bude iznad proseka. Visoke temperature učinile su da na planinskom centru kakav je Zlatibor, utičište od gradskih vrelina turisti nađu upravo u hotelu “Olimp”.”

Ovako u najkraćem, komentariše proteklu sezonu gospodin Miodrag Mića Ilić, direktor kultnog zlatiborskog hotela „Olimp“, posebno primamljivog kada je reč o pomenutim vremenskim prilikama, jer jedini, za sada, poseduje olimpijski i dečji bazen koji pružaju gostima pravo osveženje. Gospodin Ilić ocenjuje da je generalno prošla godina bila izuzetno povoljna i da je imala dobre rezultate sa kojima turistički radnici Zlatibora, a i kada je u pitanju hotel „Olimp“ mogu da budu zadovoljni.
Posle dogradnje jednog krila, i povećanjem smeštajnih kapaciteta hotel „Olimp“ je uspeo da zadrži sve ono što ga je od prvog dana kada je otvoren, krasilo: poslovnost, prijatnu atmosferu, visok kvalitet smeštaja i ishrane. Tragajući za uštedom, hotel „Olimp“ je u potpunosti sa lož ulja prešao na sistem grejanja voda-voda, pomoću toplotnih pumpi i ukupni troškovi grejanja smanjeni su za pet puta, dok emisije štetnih gasova praktično nema. U novembru 2013., hotel „Olimp“ je postao prvi hotel u Srbiji koji je dobio energetski pasoš i prvi je ekološki hotel, ne samo na Zlatiboru, već i danas među dva-tri u Srbiji. Ovaj hotel je pionirski korak napravio i pre 12-13 godina od kada koristi solarne kolektore, koji su u međuvremenu ušli u širu upotrebu.
- Uvek smo se trudili da imamo balans između kvaliteta i cene i zato smo uvek bili konkurentni. Našli smo pravu meru. Naši stalni gosti uvek znaju šta mogu da očekuju i većinom dolaze, ne samo svake godine, nego i više puta godišnje – rekao je gospodin Ilić.
Trenutno su u toku završni radovi na wellness centru. Otvaranje je planirano za april ove godine, i to će biti najveći wellness centar, sa vrhunskim sadržajima i još jedna atraktivna turistička ponuda čiji će cilj biti da privuče goste i da ih učini zadovoljnim. Gospodin Ilić dodaje da otvaranje wellness centra znači i nova radna mesta, koja će popuniti stručno osoblje.
Od turističke Srbije se očekuje gostoljubivost, dobra usluga, ali najviše nas afirmiše hrana. U „Olimpu“ se od samog početka insistira na dobroj kuhunji, po čemu je nadaleko poznat. Naš sagovornik kaže da su svi dobavljači sa Zlatibora ili neposredne okoline, a saradnja sa svima traje preko 10 godina, na obostrano zadovoljstvo. Sve je utemeljeno na poverenju, i svi gosti hotela znaju da je jogurt sa Tare, meso iz užičke mesare “Mavijan” itd.
Po otvaranju 2001. godine, „Olimp“ je bio asocijacija na sport i sportiste, ali je za proteklih petnaest godina od stecišta sportskih ekipa prerastao u mesto gde se okupljaju porodice, mladi ljudi, kao i učesnici kongresa, seminara, raznih skupova, što omogućuje opremljeni kongresni prostor.
- Kada bi napravili presek naših gostiju, mislim da bi podjednako bile zastupljene sve kategorije, od sportista do starijih bračnih parova. Sportisti su naprimer prisutni, ali ugavnom u junu, julu i avgustu. Poslednjih godina promenila se filozofija priprema, pa u toku zime sportisti odlaze u toplije krajeve. U „Olimpu“ su se pripremali i reprezentativci, ali i sportisti iz manjih klubova. Na pripremama su bile i košarkašice koje su kasnije osvojile evropsko zlato, i vaterpolisti koji su se zlatnim medaljama okitili na svetskom prvenstvu. Zadovoljni uslovima koje im pružamo bila je i crnogorska ženska atletska reprezentacija je tu boravila više puta. Od naših svih košarkaških selekcija, od juniorskih do seniorskih, deo priprema provedu kod nas. Mart, april i maj, kao i septembar i oktobar, su meseci kada je aktuelna kongresna aktivnost. Špic zimske i letnje sezone popunjavaju ostale strukture gostiju - obavestio je Miodrag Ilić.
Hotel „Olimp“ je za svoje goste, tradicionalno organizovao doček Nove godine, a biće gostiju i za božične praznike. Do pred kraj januara pretežni gosti biće porodice iz Vojvodine, Crne Gore, BiH i Republike Srpske, jer su tada đaci na raspustu. Ove godine je po prvi put ustanovljen klizni raspust pa će za decu iz Srbije bez Vojvodine, raspust trajati od kraja januara do sredine februara. Ovakav raspored zimskog školskog raspusta trebao bi da podstakne turističku privredu i produži turističku sezonu. Da li će to imati pozitivan efekat i obezbediti veću popunjenost tuističkih kapaciteta, znaćemo već za koji mesec. Hotel „Olimp“ je bez obzira na vremenske i druge uslove uvek spreman da dočeka svoje goste.
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com