Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM HOTELI Nedeljko Spasenić: Ratko Mitrović dom odmora za studente, ali i sve goste Zlatibora

Nedeljko Spasenić: Ratko Mitrović dom odmora za studente, ali i sve goste Zlatibora

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Radna jedinica „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru deluje u sastavu Ustanove studentskih odmarališta “Beograd" osnovane od strane Sektora za studentski i učenički standard Ministarstva prosvete i sporta (pod čijem okrilju se i danas nalazi) davne 1948. godine, sa ciljem odmora i oporavka studenata Beogradskog, ali i drugih univerziteta u zemlji.

Upravnik RJ „Ratko Mitrović“, Nedeljko Spasenić, kaže da je interes za ovo odmaralište veliko, a razlog leži i u tome što pruža visok nivo usluga, i što se svake godine iznova doteruje. U ovom ekskluzivnom odmaralištu mir posle napornog rada, u toku prošle godine našao je veliki broj studenata, a popunjenost je bila 80-90%. Osim studenata sa Beogradskog univerziteta u ovoj ustanovi borao je, zahvaljujući brojnim sportskim objektima, veliki broj sportskih ekipa, a zahvaljujući dvema kongresnim salama od po 250 mesta, i učesnici kongresa, simpozijuma, skupova u organizaciji FON-a ( u sastavu Univerziteta u Beogradu), Matematičkog, Ekonomskog fakulteta iz Niša i Kragujevca i dr. Razlog interesovanja za ovu ustanovu nije iznenađujući s obzirom da se, pre svega studentima, nude vrhunski uslovi za njihov boravak, bilo da se radi o aktivnom, pasivnom odmoru ili profesionalnom učešću u kongresnim aktivnostima. Svake godine ulažu se novi napori i prilična sredstva da se neki objekti obnove, ili izgrade novi koji omogućuju proširenje sadržaja. U toku 2015. godine „osvežena“ je vila „Zlatibor“, i u sklopu nje vila „Srbija“ sa 38 ležaja, uređeno je 37 apartmana u vili „Lovćen“ (od parketa, moleraja, ugrađen lift, rešene vodovodne instalacije i kanalizaciona mreža).
- Ovim smo zaokružili kompleks, koji pruža visok nivo i smeštajnih, ali i sportskih i kongresnih usluga, na koji pravo korišćenja imaju prevashodno student, ali i treća lica, ukoliko u tom trenutku ima slobodnog mesta – rekao je gospodin Spasenić, dodavši da je cena u jednom od apartmana novog objekta 3.700 dinara, odnosno 3.250 u dvokrevetnoj sobi, čime je postignuta maksimalna usklađenost ponuđenih uslova sa standardom, uz napomenu da studenti, kada dolaze na edukaciju i usavršavanja odobrenih od Ministarstva, imaju beneficirane cene, i to koriste preko cele godine.
Gospodin Spasenić govori i o daljim planovima, kada je reč o „Ratko Mitroviću“. Posebno ističe ulogu generalnog direktora USO “Beograd", gospodina Radeta Dabetića, koji se trudi da obezbedi ravnomerno ulaganje u sva tri objekta ove ustanove, i na Avali, Paliću i na Zlatiboru, da ih učini modernijim i funkcionalnijim. U tom smislu planirana je i izgradnja zatvorenog bazena, kojim bi kompleks na Zlatiboru bio kompletiran. Ove godinete izgrađen je sistem za grejanje, ali nije pušten u opticaj. Za to je potrebno obezbediti kotlarnicu na pelete, takođe planiranu za ovu godinu, ukoliko se nađu sredstva.
RJ „Ratko Mitrović“ trenutno ima 330 ležaja, i sa pomoćnim u vili „Lovćen“ na raspolaganju ima ukupno 350-360 ležajeva. To znači da isto toliki broj gostiju može da dođe na seminare i razne skupove, ili sportista na pripreme, s obzirom da raspolaže sa terenom za mali fudbal, odbojku, košarku, rukomet, dva teniska terena, teretanom u okviru koje se nalaze i stolovi za stoni tenis.
Za vreme novogodišnjih praznika je kapacitet „Ratka Mitrovića“ bio 100% ispunjen. Isto se očekuje za vreme predstojećeg raspusta, dok su ceo mart, i delimično april, rezervisani za seminare, koji će, prema iskustvu iz prethodnih godina, biti produženi i na maj.
Tradicionalno dobrom saradnjom sa SB „Čigota“ kao i sa svim drugim turističkim subjektima Zlatibora, „Ratko Mitrović“ je u svim prethodnim godinama izgradio imidž koji je podigao nivo studentske usluge, mogli bismo reći na visok evropski nivo, pružajući sve pogodnosti za jedan potpun i zdrav odmor.
Više informacija o uslovima boravka možete saznati na: http://www.usob.rs.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com