Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Lepe vesti iz Turističke organizacije Srbije

Lepe vesti iz Turističke organizacije Srbije

  • PDF

U prostorijama Turističke organizacije Srbije, u petak, 15. januara 2016. godine, održan je sastanak visokih predstavnika Etihad Airways-a iz Amerike, sa direktorkom TOS-a Marijom Labović, predstavnicima Air Serbia, Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

Susret je organizovan sa ciljem predstavljanja turističke ponude Srbije i njene prestonice, kao i definisanja strateških aktivnosti svih relevantnih partnera na promociji leta Air Serbia na relaciji Beograd-Njujork, koji će nakon višegodišnje pauze biti uspostavljen ove godine.
Gosti iz Amerike imaće priliku da u organizacija domaćina obiđu Beograd i upoznaju se sa turističkim potencijalima i atrakcijama koje srpska prestonica nudi.
Već od subote, Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje predstavljanje na sajmu turizma CMT u Štutgartu, koji se održava od 16. do 24. januara 2016. godine.
Ove godine će turistička ponuda Srbije biti predstavljena zajedno sa Turističkim organizacijama Zlatibora, Vojvodine, Novog Sada i dobitnikom „Turističkog cveta“ manifestacija Nišville. Tokom sajma biće predstavljena celina turističke ponude Srbije, sa naglaskom na vodeno blago Srbije, kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima (Beograd i Novi Sad najpre), zanimljivosti duž Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, ponudi vezanoj za kamping i karavaning, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, i manifestacije koje se održavaju u Srbiji, kao i gastronomiju.
Prema statističkim podacima Srbiju je u periodu januar–novembar 2015. godine Srbiju je posetilo ukupno 57.990 nemačkih turista, što predstavlja blagi rasti od 2% procenata u odnosu na isti period prethodne godine i 6% u noćenjima.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com