Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novi Sad u konkurenciji za Najbolju evropsku destinaciju 2016

Novi Sad u konkurenciji za Najbolju evropsku destinaciju 2016

  • PDF

Novi Sad je uvršten na listu 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu „Best Destination 2016“ („Najbolja destinacija 2016“), pored destinacija kao što su Rim, Pariz, London, Barselona, Prag, Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Kotor, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva. Na ovoj listi Novi Sad se našao na inicijativu European Best Destination, koji je prepoznao kvalitet turističke ponude Novog Sada i potencijal grada da se prezentuje u krugu najznačajnijih evropskih turističkih destinacija i kandiduje se za najbolju destinaciju na ovom prestižnom izboru na evropskom nivou.

Izbor destinacije za titulu „Best Destination 2016“ se vrši glasanjem, online na sajtu European Best Destination (www.vote.ebdest.in), koje traje od 20. januara do 10. februara 2016. godine. Destinacija koja dobije najviše glasova dobiće titulu „Best Destination 2016“, a biće proglašeno i kojih se devet destinacija po broju glasova rangiralo na prvih deset mesta.
Samo prisustvo Novog Sada na listi najboljih Evropskih destinacija je izuzetan benefit, koji obezbeđuje visoku vidljivost turističke ponude Grada Novog Sada na svetskom nivou, koja se ostvaruje kroz promociju turističkih atrakcija i potencijala, imajući u vidu da je sajt ove organizacije od 2009. godine do sada posećen više od 2.500.000 puta, kao i da ima više od 70.000 pratilaca na društvenim mrežama.
„Best Destination“ je samo jedna od kategorija izbora destinacija, koje European Best Destination, evropska organizacija smeštena u Briselu, organizuje od 2009. godine. Tokom 2015. godine je realizovano više izbora u različitim kategorijama, od kojih bismo izdvojili izbor za „Najbolju destinaciju 2015“ koju je dobio grad Bordo iz Francuske.
Na sajtu www.europeanbestdestinations.com se mogu naći i ostale kategorije i rezultati izbora, na kojima je tokom 2015. godine evidentirano više od 320.000 glasova.
Glasanje za Novi Sad u kategoriji „Best Destination 2016“ na sajtu www.vote.ebdest.in, izuzetno je značajno za turističku promociju Novog Sada. U prilog tome govori i iskustvo prošlogodišnjeg nosioca titule „Best Destination 2015“, francuskog grada Bordo, koji je tokom 2015. godine zabeležio porast broja stranih turista od 10,7 %, dok su mediji pisali o Bordou 74% više u odnosu na 2014. godinu, što se može posmatrati kao direktna posledica i pokazatelj uspešnosti brendiranja destinacije kroz učešće u izboru za „Best Destination“.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com