Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Saradnja Merkura sa Savezom dijabetičara Hrvatske

Saradnja Merkura sa Savezom dijabetičara Hrvatske

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

Specijalna bolnica Merkur tokom proteklog vikenda bila je domaćin predstavnicima Udruženja dijabetičara Hrvatske. Cilj posete bio je upoznavanje gostiju sa uslugom Merkura kao i dogovor o budućoj saradnji.

U Hrvatskoj broj obolelih od dijabetesa je procenjen na preko 300.000 što je alarmantna cifra. Obzirom da ne postoji socijalni program za dijabetes, predstavnici Saveza i udruženja dijabetičara su mogućnost prevencije i rehabilitacije uočili u Merkurovom zdravstvenom programu „Živeti sa dijabetesom“. Merkur je 2008. postao Nacionalni centar za edukaciju i prevenciju dijabetesa čime je pokazao da je lider u regionu kada je tretman dijabetesa u pitanju.
Gosti iz Hrvatske među kojima je bila podpredsednica Hrvatskog Saveza za dijabetes Antonija Brlek kao i predsednici udruženja dijabetičara iz Zagreba, Osjeka i Varaždina, imali su tokom vikenda priliku da se upoznaju sa Merkurom, kroz prezentaciju održanu na samom početku njihovog boravka, obilazak zdravstvenih kabineta i relaks sadržaja kao i kroz direktnu komunikaciju sa timom koji im je bio domaćin. Predočen im je sadržaj jednog bolesničkog dana kada je program „Živeti sa dijabetisom“ u pitanju kao i svi detalji samog boravka.
Gosti iz Hrvatske bili su više nego zadovoljni svojim boravkom i upriličenim prijemom, u prilog čemu govori činjenica da grupa od trideset osoba dolazi tokom marta na program „Živeti sa dijabetesom“.
Predstavnik hrvatske turističke agencije Panturist, Sandra Dolenec koja je takođe bila prisutna, predviđa dobru buduću saradnju i za sve ostale zdravstvene i spa programe Merkura.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com