Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Deset razloga zašto treba da posetite Kragujevac!

Deset razloga zašto treba da posetite Kragujevac!

  • PDF

U središnjem delu Srbije, u pitomoj oblasti Šumadije smešten je Kragujevac, nekadašnji prestoni, a danas moderan industrijski, univerzitetski, zdravstveni, administrativni centar. Mnogo je razloga da posetite naš grad, evo deset dobrih:

*Istorija!
-Kragujevac je prva srpska prestonica posle oslobođenja od Turaka i zato su prve najznačajnije ustanove naše države osnovane u srcu Srbije, prvi sud, gimnazija, teatar, apoteka, biblioteka, galerija.. Grad je i kolevka srpske industrije. Centar Kragujevca krase kompleksi zgrada podignutih u stilu secesije. U neposrednoj blizini grada nalaze se značajni srednjevekovni manastiri.
*Priroda!
-Grad je smešten u dolini reke Lepenice i okružen je trima planinama, Rudnikom, Crnim vrhom i Gledićkim planinama. Okolinu Kragujevca karakterišu pitoma priroda, prelepi pejzaži, blagorodni voćnjaci i vinogradi. Priroda pruža mnogo mogućnosti za aktivan odmor, lov, ribolov, planinarske šetnje, jahanje itd.
*Klima!
-Umereno kontinentalna sa definisanim godišnjim dobima, od kojih svako ima svoje čari: blaga jesen, idilična zima, rascvetalo proleće i sunčano leto!
*Hrana!
-Tradicionalna jela pripremaju se od domaćih namirnica. Specijaliteti nastali kombinacijom orijentalne i evropske kuhinje i sve to posluženo uz čuvenu šumadijsku šljivovicu i vina našeg vinogorja sastavni su deo sjajne gastronomske ponude. Šumadijska trpeza najbogatija je ukusima u seoskim domaćinstvima u kojima se sve priprema od zdravih namirnica na tradicionalan način.
*Smeštaj!
-Boravite u našim hotelima, garni hotelima, prenoćištima kao i lepo uređenim domaćinstvima pitomih šumadijskih sela.
*Shoping!
-Brojni tržni centri i butici kao i shoping mol nude bogat asortiman artikala i rade tokom celog dana, dok većina prehrambenih prodavnica, pekara, picerija, roštiljdžinica, ali i apoteka, radi 24 časa.
*Cene!
-U Kragujevcu su cene vrlo povoljne bez obzira da li se radi o hrani i piću ili o buticima odeće i obuće. U restoranima možete uživati u hrani i piću za oko 10 evra.
*Zabava, noćni život!
U kragujevačkim kafićima, restoranima i noćnim klubovima možete da doživite lud i nezaboravan provod uz folk, pop ili rok muziku.
*Taxi!
-Po izuzetno pristupačnim cenama taxi službe stići ćete do različitih mesta u gradu i okolini.
*Sport!
-Brojni sportski tereni za košarku, fudbal, rukomet, odbojku, tenis, atletiku, i druge sportove, u sportskim centrima i balon salama, kao i na otvorenom prostoru, uz gradske zatvorene i otvorene bazene, pružaju sjajnu priliku za pripremu vrhunskih sportista i rekreativaca za koje je obezbeđen i odgovarajući smeštaj.
DOBRO DOŠLI! Gradska Turistička Organizacija Kragujevac
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com