Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Gde još niste bili – videćete na Beogradskom sajmu turizma

Gde još niste bili – videćete na Beogradskom sajmu turizma

  • PDF

Najveći turistički događaj u zemlji i jugoistočnoj Evropi, 38. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, održaće se pod sloganom „Gde još niste bili?“ od 18. do 21. februara na Beogradskom sajmu. Događaj je jedinstvena prilika da se premijerno sagledaju turistički aranžmani za predstojeću sezonu i dobiju najaktuelnije informacije globalne turističke privrede.
U šest hala Beogradskog sajma okupiće se više od 1153 izlagača iz 53 zemlje sveta i najveće domaće i inostrane turističke organizacije, agencije, turoperateri, avio kompanije, predstavnici hotela, planinskih centara, banja, jezera, gradova, regija i zemalja sa svih kontinenata.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija, koja će pod sloganom "ZELENA. AKTIVNA. ZDRAVA." predstaviti svoju raznolikost koja očarava turiste: razvijene planinske centre, primorske gradove, čuvene termalne banje i kapacitete za kongresni turizam koji pružaju brojne mogućnosti za poslovne ljude, porodice, ali i ljubitelje aktivnog odmora tokom svih godišnjih doba.
Pored zemalja koje su tradicionalno prisutne na Sajmu turizma u Beogradu, ove godine prvi put će se predstaviti Namibija i Malezija. U hali 1 na impozantnom izlagačkom prostoru predstaviće se turistički potencijali i aranžmani za posetu ovih dalekih i egzotičnih destinacija.
Namibija, jedna od najmlađih država u najstarijoj pustinji na svetu koja se prostire obalom Atlantskog okeana, obiluje mestima i prizorima koji turistima oduzimaju dah. Turizam je jedan od temelja privrede Namibije, a ekoturizam nudi pogled na netaknutu prirodu i jedinstven doživljaj za putnike. Brojne i raznolike ponude u divljinama zemlje nude mogućnosti za sportski lov, ekstremne sportove poput skydivinga, surfovanje po dinama i off-road vožnje.
Malezija, sa epitetom “Istinsko lice Azije’’, zemlja je fascinantne kolonijalne istorije, bogate kulturne i geografske raznolikosti, neukroćene prirode, egzotičnih vrsta biljaka i životinja. U turističke atrakcije spadaju: nacionalni parkovi, Naučno-istraživački centar, kao i mnogobrojne destinacije za ronjenje.
Istovremeno sa Sajmom turizma organizuju se još tri manifestacije: 12. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, 7. Sajam vina BeoWine i 12. Sajam suvenira. Četiri sajamske manifestacije su idelna prilika za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu, kao i proizvodnji i degustaciji vrhunskih vina u ovom delu sveta, ali i šansa za posetioce da iskoriste ekskluzivne sajamske pogodnosti i odaberu destinaciju za putovanje i odmor, ali i najbolje vino ovog podneblja.
Radno vreme sajma: četvrtak, 18. februar od 10 do 18h, petak 19. i subota 20. februar od 10 do 19h i nedelja, 21. februar od 10 do 17 h. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com