Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turizam Srbije na sajmovima u Minhenu, Abu Dabiju i Sofiji

Turizam Srbije na sajmovima u Minhenu, Abu Dabiju i Sofiji

  • PDF

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće, u okviru svojih promotivnih aktivnosti na nemačkom tržištu, turističku ponudu Srbije na sajmu turizma “Free“ 2016 u okviru štanda Bosne i Hercegovine u periodu od 10. – 14 februara 2016. godine u Minhenu.

Tokom sajma biće predstavljena celina turističke ponude Srbije, sa naglaskom na vodeno blago Srbije, kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima (Beograd i Novi Sad najpre), zanimljivosti duž Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, i manifestacije koje se održavaju u Srbiji, kao i gastronomiju.
Prema statističkim podacima Srbiju je u 2015. godine Srbiju je posetilo ukupno 60.886 nemačkih turista, što predstavlja blagi rasti od 2% procenata u odnosu na isti period prethodne godine i 7% u noćenjima.
Kongresni biro Srbije, koji posluje kao zaseban sektor Turističke organizacije Srbije, predstavlja kongresnu ponudu Srbije na kongresnoj berzi „Ibtm Arabia“ koja se od 9. do 11. februara održava u Abu Dabiju, UAE. Ovo je deseto izdanje sajma koji je najznačajniji događaj ove vrste u regionu Bliskog istoka. Okuplja međunarodne izlagače i probrane klijente, dominantno iz zemalja Bliskog istoka, kao i globalne organizatore kongresa. U toku tri dana biće realizovano 50 sastanaka sa korporativnim organizatorima kongresa.
Predstavljanje na „Ibtm Arabia“ izuzetno je značajno za našu zemlju imajući u vidu strateško partnerstvo između kompanija „Etihad Airways“ i „Air Serbia“. Čvrsta povezanost nacionalnog avio prevoznika Srbije sa jednom od najbrže rastućih globalnih avio kompanija, podizanje nivoa usluga i širenje mreže destinacija, između ostalog i kroz ugovore o zajedničkim letovima, tzv. „codeshare“, omogućava odličnu poziciju za privlačenje klijenata na arapskom tržištu.
Prema podacima Međunarodne kongresne asocijacije – ICCA, Srbija je u 2014. godini bila na 46. mestu u svetu po broju održanih međunarodnih kongresa. Ovo je četvrta godina zaredom da su Srbija i Beograd u kategorijama zemalja i gradova među prvih 50 destinacija u svetu.
Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje peti put predstavljanje na sajmu turizma Holiday&Spa Expo, u Sofiji, Bugarska, koji se održava od 11. do 13. februara 2016. godine.
Mogućnost da predstave svoje turističke potencijale i resurse na tržištu Bugarske izazvala je ogromno interesovanje predstavnika turističke privrede naše zemlje, tako da na štandu Turističke organizacije Srbije nastupaju turističke organizacije Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Pirota, Babušnice, Knjaževca, Bele Palanke, Kruševca, Niša, Dimitrovgrada, S.T.C. „Bajina Bašta“, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Prolom banja-Lukovska banja, „Sokoterme“ Sokobanja, kao i predstavnici turističke privrede, odnosno hoteli, Stara Planina, „Aqua star“ Kladovo, „Turist“ Kraljevo, “Šumarice” Kragujevac, „MK Mountain Resort“ uz hotele iz Beograda „Belgrade City Hotel“, „Prag“, „Radisson Blu Old Mill“, i turistička agencija „Omniturs“.
Drugog dana sajma na štandu TOS-a, turistička organizacija Bele Palanke organizuje koktel u okviru koga će predstaviti svoju turističku ponudu.
Na sajmu će biti predstavljena mogućnost kratkih odmora u Srbiji, naročito gradova i opština koje se nalaze uz granicu sa Bugarskom, zatim turistička ponuda Podunavlja, kao i posete mnogobrojnim manifestacijama, naročito gastronomskim, i kulturnim sadržajima.
Nastup predstavnika turizma Srbije biće propraćen i kasnije emitovan u TV emisiji "Srbija koju volim".
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u protekloj godini posetilo ukupno 70.891 turista iz Bugarske, što predstavlja povećanje od 38 procenata u odnosu na 2014 godinu.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com