Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TOO promocija Vršačkog zamka i biciklističke mape uz vino i tamburaše

TOO promocija Vršačkog zamka i biciklističke mape uz vino i tamburaše

  • PDF

Vršac je grad koji odlukuje starogradska otmenost iliti gospodstvenost, kao i mnoštvo lokaliteta sa raznolikim sadržajima. I upravo na tu kartu već godinama igra Turistička organizacija opštine Vršac, stavljajući ovaj grad u žižu interesovanja turista. TOO Vršac je izradila kompletan program za turističku 2016. godinu, kao i za predstojeći, 38. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, manifesticiji na kojoj je uvek imala zapažene promocije.

- Sajam turizma u Beogradu nama puno znači jer na taj način se predstavljamo za čitavu jednu sezonu za koju se svake godine nadamo da će biti uspešnija od prethodne. Ono na šta smo stavili poseban akcent jeste Vršaki zamak - Kula, poznati simbol grada koji je sredinom prošle godine, posle pet godina rekonstrukcije, zvanično otvoren. Vršački zamak će tako zasluženo biti centralna tema Sajma i jedna od straih-novih ponuda grada koju obavezno treba da vid svako ko dolazi u Vršac. Na Sajmu ćemo promovisati i predstojeću manifestaciju „Vinofest“. U vreme trajanja Sajma u petak. 19. februara, u 13:00 na štandu ćemo prirediti promociju, i ovom prilikom pozivam sve posetioce da nam se pridruže. Sa nama će biti i naši vinari, tamburaši, a Vrščani će kao i uvek, umeti sve da raspolože i zabave. Za ovu godinu pripremili smo i novitet, koji ćemo takođe prezentovati na Sajmu – biciklističku mapu i pet različitih ruta za bicikliste koji voze po Vršačkom bregu. Oni koji u Vršac dolaze nekim drugim prevoznim sredstvom, a ne biciklom, mogu da iznajme u hotelu „Srbija“, vili „Breg“ i na još par mesta.
Ono po čemu je Vršac i vršačko vinogorje široj publici poznato su vinski podrumi. Vršački vinski podrumi otvoreni su tokom čitave godine, i nude brojne sorte vina, sadržaje vezane za lične afinitete vlasnika podruma, ali uvek interesantne, tako da uz oblizak grada, Vršačkih planina i jednog od njenih vrhova, Guduričkog, najvišeg vrha u Vojvodini (641m), Lisičije glave (590m), Vršačkog vrha (520m) i drugih prirodnih resursa, brojnih manifestacija, manastira Mesić, spomen kuća, galerija, je nešto što Vršac nudi tokom čtave godine.
Prva veća manifestacija je „Vinofest“ u velikoj sali hotela „Srbija“ 18. i 19. marta, a od 15.-17. aprila Prolećni sajam cveća, na Gradskom trgu. U toku godine na Vršačkim planinama biće organizovano branje lekovitog bilja. Novina za ovu godinu je izgradnja bazena koji će biti na lokaciji Vršačkog jezera i pružaće mogućnost Vršanima i gostima Vršca da se u toku leta rashlade na jezeru ili u bazenima, a u toku večeri posetiti vinske podrume i sl. - izjavila je direktorka TOO Vrašac, gospođa Tatjana Palkovač.
Smeštaj je još uvek ono čime TOO Vršac ne može da bude zadovoljna. Osim luksuzne Vile „Breg“ i reprezentativnog hotela „Srbija“ situiranog u centru grada, Vršac raspolaže relativno skromnim kapacitetom privatnog smeštaja. Postoji veliki potencijal da se svrsishodnije i atraktivnije promovišu vinski podrumi, da prošire svoje ugostiteljske kapacitete, osposobe smeštajne, ali za sada je to još samo najavi. Jedini podrum koji je u toku kategorizacije smeštajnih kapaciteta je Selecta u Gudurici. Gospođa Palkovač se nada da će u tom sektoru, ogromnih potenijala, njihovi vlasnici malo više uključi kada je u pitanju ovaj vid usluge, jer za sada, po njenoj oceni, Vršac ne raspolaže dovoljno kvalitetnim smeštajnim kapacitetom.
TOO Vršac uveliko planira i aktivnosti posle Sajma turizma. U planu je susret TOOV sa lovcima sa teritorije te opštine radi dogovora oko ideje da se organizuje prvi Sajam lovstva. Da li će se lovcima pridružiti i ribolovci zavisi od snage budućih organizatora da iznesu ogroman teret koji jedan sajam zahteva, a TOO Vršaca će sve to da podrži.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com