Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Predstavljanje Srbije na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Predstavljanje Srbije na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

  • PDF

Turistička organizacija Srbije (TOS) u centralnom delu hale 4 Beogradskog Sajma predstavlja celinu turističkih potencijala, kulturno-istorijskog nasleđa i prirodnih bogatstava naše zemlje na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 18. - 21. februara 2016.
Na štandu TOS veličine preko 132m2 biće predstavljena turistička ponude Srbije, dok će posebna pažnja biti posvećena promociji kampanje „Dunav i vodeno blago Srbije“, kao glavne teme u okviru promotivnih aktivnosti TOS u 2016. godini, kao i obeležavanju 160. godišnjice rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Priroda je bogato obdarila našu zemlju vodama, pokazujući svoje stvaralačko umeće. Mreža reka, od mirnih ravničarskih do brzih planinskih, čini krvotok zemlje, na koji se TOS posebno fokusirao u promotivnim aktivnostima u 2016.godini. Dunav, evropski koridor koji spaja 10 zemalja i preko 100 miliona ljudi, sa raznolikošću predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističkim adutima, jedna je od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi, a posebno na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju. Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena "izložbama" prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i
turističkim sadržajima-atrakcijama.
Tokom predstavljanja turizma Srbije na ovom sajmu, na štandu TOS-a predviđen je niz prezentacija turističke ponude, kao i bogat umetnički program. TOS će tradicionalno na svom štandu na Beogradskom sajmu turizma organizovati kviz za posetice „Koliko poznaješ Srbiju“, ovog puta kroz srpsko izdanje popularne društvene igre MONOPOLY- koja će se promovisati u celom svetu, uz nagrade najuspešnijima. Iz sadržajnog programa izdvajamo promociju vaučera za odmor u Srbiji uz prisustvo JP ,,Pošta Srbije“ na štandu TOS-a, kao i promociju internet sajta i mobilne aplikacije „52 vikenda u Srbiji“. Ovogodišnji nastup TOS-a na Beogradskom sajmu turizma biće prilika da se turistički potencijali predstave na jedan sasvim nov način i to korišćenjem najmodernijih tehnologija.
U Hali 3A Turistička organizacija Srbije će tokom 38. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, od 18. - 21. februara 2016. organizovati 12. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“. Na preko 30 izložbenih pultova biće predstavljeni suveniri iz svih regija Srbije. Majstori starih i umetničkih zanata će predstaviti proizvode koji su rađeni tradicionalnim tehnikama, ali prilagođeni potrebama današnjice. Mnogobrojne turističke organizacije koje u svojim aktivnostima imaju i suvenirsku prodaju, proizvođači suvenira, udruženja koja se bave očuvanjem i negovanjem starih i umetničkih zanata izložiće proizvode svoga rada.
Publika će moći ne samo da kupi proizvode, već da se upozna sa elementima proizvodnje, kreativno učestvuje u pojedinim fazama izrade i time da lični pečat proizvodu-suveniru. Predstavnici Edukativnog centra „Etno mreže“ će predstaviti radove svojih članova i zainteresovanim posetiocima dati detaljne informacije o tehnikama proizvodnje ručnih radova.
U posebnom delu na centralnom prostoru Hale 3A edukatori „Etno mreže“ će posetiocima omogućiti da se oprobaju u nekoj od tradicionalnih veština veza, pustovanja ili tkanja i na taj način aktivno učestvuje u oblikovanju suvenira. Radionice će se održavati svakoga dana tokom trajanja sajma od 11,00 do 16,00 časova. U četvrtak, 18. februara je Radionica veza „Ćirilica, moje pismo“, u petak suvog pustovanja, u subotu ručnog tkanja, a u nedelja će biti odrganizovana Likovna radionica namenjena deci.
Svi izlagači na 12. jubilarnom Sajmu suvenira promovisaće turizam Srbije kroz proizvode koji odražavaju autentičnost podneblja sa koga potiču i zadovoljavaju standarde kvaliteta.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com