Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dr Marijana Carić: Napredak društva zavisi od ulaganje u obrazovanje i nauku

Dr Marijana Carić: Napredak društva zavisi od ulaganje u obrazovanje i nauku

  • PDF

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu, u petak, 12. februara, po treći put je bio domaćin novinarima iz raznih medija. U nadi da će ovi susreti postati tradicionalni, o Univerzitetu Privredna akademija, nastavnim programima, aktuelnim programima, njenim aktivnostima, tom prilikom govorili su prof. dr Marijana Carić predsednik Saveta Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Marko Carić, dekan Pravnog fakulteta i prof. dr Dragan Soleša, dekan FIMEK-a. Ovo je bila prilika i da se domaćini pohvale izuzetnim rezultatima u toku prethodne godine.

Prof. dr Marijana Carić je naglasila da se u sastavu Univerziteta Privredna akademija nalazi četiri akreditovana fakulteta: Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, Stomatološki fakultet u Pančevu i Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu, a od 24. septembra 2015. godine, odlukom Saveta Univerziteta Privredna akademija, u sastav Univerziteta primljen je i Farmaceutski fakultet, Novi Sad.
- Stalno se trudimo da obrazovni i naučni rad, kao osnovnu delatnost Univerziteta obogatimo nekim drugim sadržajima.Vođeni mišlju da napredak društva pre svega zavisi od ulaganje u obrazovanje i nauku, trudimo se koliko god možemo, da damo svoj doprinos našoj zemlji – istakla je tom prilikom dr Carić.
Tako je težište, u okviru aktivnosti Univerziteta na međunarodnoj saradnji, odnosno internacionalizaciji. Dr Carić je tom prilikom istakla program koji je jedini u Srbiji, od svih državnih i privatnih univerziteta nedavno dobio Univerzitet Privredna akademija, i koji je edukativnog karaktera. Taj program je besplatan, a jedna od ciljnih grupa su i novinari. Radionica sa temom „Uloga medija u procesu priključivanja Srbije Evropskoj uniji“, biće održana 19. februara sa početkom u 12:00h na Fakuletu za Ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK), učionica C1. Prof. dr Vladimir Medović će održati četiri časa predavanja sa različitim temama u okviru programa pridruživanja Srbije EU. Na kraju odslušanih predavanja svi pristuni dobiće sertifikat na srpskom i engleskom jeziku da su prisustvovali predavanju, bez ikakvog polaganja.
Dr Marijana Carić je takođe obavestila, da je na nivou Univerziteta postignut dogovor koji se odnosi na edukaciju novinara o sufinansiranju onih koji žele da se na ovom Univerzitetu doškolavaju, da upišu master ili doktorske studije
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com