Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Oči u oči sa naukom u organizaciji PMF-a i KCNS

Oči u oči sa naukom u organizaciji PMF-a i KCNS

  • PDF

Ciklus naučno-popularnih predavanja pod nazivom „Oči u oči sa naukom“, osmišljen u saradnji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Kulturnog centra Novog Sada, počinje predavanjem “Može li svet postojati bez statistike“, dr Zagorka Lozanov Crvenković, sa PMF-a, koje je na programu u utorak, 23. februara, od 19h, u prostorijama KCNS.

Ona će prisutnima ukazati koliko danas statistika ima važnu ulogu u raznim oblastima čovekovog delovanja, kao što su industrija, trgovina, ekonomija, fizika, hemija, medicina, psihologija…. Statistika utiče na naš život na bezbroj načina; pomoću statistike Japan je postao svetska sila, pomoću statistike smo saznali da se svemir širi, pomoću statistike je utvrđeno da pušenje izaziva rak pluća, otkrivaju se lekovi za mnoge bolesti, internet pretrage su brže zahvaljujući statistici, vremenske prognoze su pouzdanije zahvaljujući statistici, vreme čekanja na lift je kraće zahvaljujući statistici,…
U petak, 26. februara, u 19 časova, dr Mlađen Jovanović će pričati o aktuelnoj temi u vezi sa globalnim hlađenjem i zgarevanjem. Predavanje nosi naziv „Globalno hlađenje i globalno zagrevanje – vulkani i lednici“.
Na predavanjima će se obrađivati aktuelne i znimljive teme, predavači i posetioci će zajedno pokušati da dođu do odgovora na neka pitanja, iznosiće se najnovije naučne teze. Na zabavan i pristupačan način biće objašnjeni neki socijalni i prirodni fenomeni.
Sva predavanja su besplatana i namenjena svima onima koji gledaju šrom otvorenih očiju.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com