Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Sajam turizma u Beogradu oborio sve rekorde

Sajam turizma u Beogradu oborio sve rekorde

  • PDF

Najveći turistički događaj u ovom delu Evrope, beogradski Sajam turizma, završen je u fantastičnoj atmosferi za sve učesnike i posetioce. U duhu afirmacije putovanja i promocije najlepših vrednosti svih kultura i naroda sveta, proteklo je 38. izdanje manifestacije koja je opravdala lidersku poziciju smotre u regionu i okupilo sve učesnike turističke privrede.
Uspešno je nastavljen trend rasta Sajma turizma u svim parametrima: organizacionih, sadržajnih, broja učesnika - izlagača i zemalja koje su nastupile, biznis aspekta, poslovnih susreta i ugovorenih poslova tokom sajma, ali i broja posetilaca koji ovu manifestaciju sa nestrpljenjem iščekuju iz godine u godinu.

Tradicionalno, četiri sajma odvijala su se paraleleno, uz zajedničku ideju i stremljenja da doprinesu jačanju turističke privrede Srbije: Sajam turizma, Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA, Sajam vina BEOWINE i Sajam suvenira.
Na sveobuhvatan i kvalitetan način predstavljeni su turistički kapaciteti Srbije i veliki potencijal za razvijanje u budućnosti, privlačenje sve većeg broja inostranih turista, ali i zadržavanje domaćih turista u svojoj zemlji.
Potvrda značaja Sajma turizma za ekonomiju i srpsku privredu data je i prepoznata od strane države. Sajam je i ove godine otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić, a podršku manifestaciji pružili su Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Tokom Sajma turizma potpisano je nekoliko sporazuma o saradnji i sklopljen značajan broj poslovnih dogovora i aranžmana.
Veoma zapažen nastup na sajmu ostvarila je Republika Slovenija, zemlja partner ovogodišnjeg sajma, što je još jedan pokazatelj dobrih međudržavnih odnosa i kvalitetne ekonomske saradnje.
Rekordni broj izlagača i posetilaca iz svih delova sveta potvrđuje regionalni i međunarodni karakter ovog centralnog turističkog događaja. U šest hala Beogradskog sajma više od 1100 izlagača iz 55 zemalja sveta predstavilo je svoju turističku ponudu, kulturu i običaje, vina i specijalitete kojim očaravaju turiste i goste. Sajam turizma i prateće manifestacije ove godine obišlo je 71.578 posetilaca što je novi rekord u poseti.
Atraktivna manifestacija posetiocima je pružila jedinstvenu mogućnost da ostvare
ekskluzivne sajamske pogodnosti i bukiraju letnje aranžmane za mesta “Gde još nisu bili” iz sveobuhvatne i premijerne ponude svih predstavljenih agencija i turoperatera.
Sajam turizma pozicionirao je Srbiju kao značajnu turističku destinaciju i jedinstveni kutak Evrope sa velikim prirodnim potencijalima, kulturnim bogatstvom i dragocenim etnološkim nasleđem. Srbija je predstavljena kroz brojne programe i prezentacije kao zemlja pogodna za investicije, poslovne susrete, kongrese i seminare, ali i za obilazak, odmor, rekreaciju i oporavak, sport i adrenalinske avanture, šoping i zabavu.
Turističke organizacije Srbije, Beograda i svih gradova zemlje, u hali 4 Beogradskog sajma na najlepši način su posetiocima i inostranim gostima prezentovali ono najbolje i najukusnije sa ovih prostora, posebno tokom gastronomskog dana “Taste Serbia”.
Beograd je bio centar sveta i grad kosmopolitskog duha tokom četiri sajamska dana, što je uz brojne prateće događaje, promocije, prezentacije i konferencije... rezultiralo velikom pažnjom javnosti i predstavnika medija za Sajam turizma.
Akredivano je oko 1000 novinara, među njima i veliki broj iz inostranstva: Rusije, Turske, Mađarske, Kine, Kanade, Australije, Irana, Holandije, Nemačke, Slovačke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske …
Zahvaljujemo se Vašoj medijskoj kući i Vama lično se što ste bili deo naše manifestacije i u domenu Vaše profesije dali značajan doprinos u izveštavanju javnosti koja neguje specijalan odnos prema našoj manifestaciji kao nezamenljivom turističkom događaju.

Tekst : Ivana Višković i Tamara Vasiljević
Fotografija: Mihailo Berček

Više fotografija možete da pogledate na našj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com