Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Ambasador Islamske Republike Iran posetio Univerzitet Privredna akademija

Ambasador Islamske Republike Iran posetio Univerzitet Privredna akademija

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Univerzitet Privredna akademija nastavio je sa organizacijom gostujućih predavanja eminentnih gostiju, te je 26.02.2016. godine predavanje na temu „Iran i kulturna saradnja sa Republikom Srbijom“ studentima Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, održao ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji, NJ.E. Madžid Fahimpur.

Pored iranskog ambasadora u Srbiji, NJ.E. Madžida Fahimpura, gosti Univerziteta Privredna akademija bili su i gospodin Mohamad Đavad Izadi, ataše za ekonomiju, gospodin Reza Mottaghi, prevodilac ambasade, dr Maja Timotijević, predsednica Srpsko-iranske poslovne komore i dr Said Hosseini, zamenik predsednika Srpsko-iranske poslovne komore.
U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prisutnim profesorima, asistentima i studentima se obratio NJ.E. Madžid Fahimpur, koji je govorio na temu kulturne saradnje između Republike Srbije i Islamske Republike Irana. Takođe, jedna od tema je bila i razmena studenata između dve zemlje, kao i predstojeći sajam koji će se održati u Teheranu. Spomenuto je i otvaranje iranskog tržnog centra u Beogradu. Na kraju izlaganja pružena je jedinstvena prilika studentima da postave pitanja uvaženom ambasadoru koji im je pružio iscrpne odgovre.
Završnu reč je imala dr Maja Timotijević, koja je ukratko predstavila Srpsko-iransku poslovnu komoru i govorila o spajanju srpskog i iranskog tržišta, o saradnji dve zemlje i značaju Srpsko-iranske poslovne komore, uz obećanje da će se sa radošću vratiti na Univerzitet, kako bi studente bliže upoznala sa ovom temom.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com