Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Merkur gradi novu bolnicu sa 4 zvezdice

Merkur gradi novu bolnicu sa 4 zvezdice

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Februar mecec obeležio je početak radova na ostvarivanju još jednog velikog projekta Merkura koji se ogleda u otvaranju novog objekta „Romanija“, bolnice sa četiri zvezdice na zadovoljstvo svih budućih komercijalnih gostiju. “Romanija” će biti prva bolnica ovog tipa u Srbiji, u kojoj će gosti imati mogućnost da dobiju vrhunsku medicinsku uslugu, a pritom uživaju u komforu kao u hotelu sa 4 zvezdice i luksuznom spa resortu. Prema prvim procenama vrednost investicije je oko 300 miliona dinara, bez vrednosti opreme koja će biti ugrađena u sam objekat.

Prvi faza radova započeta je 17. februara i uključuje grube radove. Pored radova rušenja i raščišćavanja terena u ovoj fazi vrše se i radovi na izvođenju bušotine u krugu samog objekta, jer je u planu da sledeći najveće svetske standarde, gosti u novoj “Romaniji” koriste mineralnu vodu u objektu i to na svim nivoima. Od čaše za piće do otvorenog i zatvorenog bazena.
Druga faza uključuje zavrne radove i opremanje objekta.
Realizacija projekta trajaće godinu dana i nezvanično otvaranje ovog luksuznog objekta treba očekivati na proleće 2017. godine.
Pored rekonstrukcije postojećeg objekta, biće izgrađen i novi objekat tako da će ukupna površina biti oko 3.500 m2. Kapacitet je 75 ležajeva sa mogućnošću proširenja do 85 ležajeva, uz medicinski blok kao i moderan Spa centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom, restoran i kuhinju po HACCP standard, konferencijsku salu i dodatne pomoćne prostorije.
Ideja o rekonstrukciji ovog objekta postoji duži vremenski period. Početak realizacija je bio uslovljen pripremom neophodne dokumentacije i planskih aktivnosti.
Ovo će biti još jedan korak ka ostvarivanju vizije i kreiranja liderske pozicije u pružanju medicinskih i ugostiteljskih usluga, kako na teritoriji Republike Srbije, tako i šire.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com