Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM SEOSKI TURIZAM Kumanica, planinski biser Golije

Kumanica, planinski biser Golije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U poslednje vreme više iz potrebe nego prvobitnog trenda, s vremena na vreme želimo da pobegnemo od svakodnevnog života tamo gde je sve počelo – na selo. Osećamo da nam je potrebno da prodišemo punim plućima. Slobodno. Da nas na nekoliko dana ništa ne sputava niti ograničava. Moj izbor je ovoga puta pao na selo Kumanica i domaćinstvo Avramović.

Selo Kumanica, na 18km od Ivanjice to i omogućava. Seosko turističko domaćinstvo “Vila Avramović” opravdava svoj naziv domaćom kuhinjom i tradicionalnim domaćinskim gostoprimstvom. Ušuškana je na mestu sa koga se vide predivne padine planina Javor, Mučanj i Golija. Veliki broj šumskih staza i proplanaka omogućavaju uživanje u prirodnim bogatstvima ovih predela. Šume obiluju planinskim izvorima.
Bračni par Avramović, Ljiljana i Radovan, dugogodišnji su preduzetnici, a za seoski turizam su se odlučili kada su shvatili kakav biser im je na dohvat ruke. Neumorno dočekuju goste sa svih strana sveta i marljivo obrađuju malinjake, uzgajaju koze i proizvode najkvalitetniji, domaći sapun od kozijeg mleka.
Ako želite da “napunite baterije” i pobegnete od stresa – posetite seosko turističko domaćinstvo “Vila Avramović” u Kumanici.”

Tekst i fotografije: Sanja Gavrilović

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com