Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Novak spreman da predvodi ekipu u pobedi protiv Kazahstana

Novak spreman da predvodi ekipu u pobedi protiv Kazahstana

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković otvoriće susret prvog kola Svetske grupe u petak 04. marta 2016. godine, od 14 časova, po prvi put u dvorani “Aleksandar Nikolić” u Beogradu, protiv drugog igrača Kazahstana, Aleksandr Nedovyesova, trenutno 200 na ATP rang listi. Po završetku tog meča, na teren će naš Viktor Troicki (22), protiv Mikhaila Kukushkina (84. na ATP listi). Za subotu od 15.00 časova zakazan je dubl Đoković i Nenad Zimonjić (14 na ATP listi u dublovima), protiv Aleksandr Nedovjesova i Andreja Golubjeva.

Trećeg dana od 13.00h igraće Đoković protiv Kukuškina i Troicki protiv Nedovjesova. Moguće su izmene u zavisnosti od kretanja rezultata. Našem selektoru Bogdanu Obradoviću na raspolaganju je Filip Krajinović (98), dok u timu Kazahstana selektor Dias Doskarayev ima Dmitry Popka (236). Izmene najavljenih sastava su moguće jedan sat pre početka meča. Bolji iz ovog meča će sredinom jula ove godine u četvrtfinalu imati za protivnika pobednika iz meča Velika Britanija-Japan, dok poraženog čeka baraž za opstanak u Svetskoj grupi.
Naši teniseri su vrlo ozbiljno shvatili ovaj meč, za koji su Viktor i Filip počeli da se spremaju još 29. februara, sledećeg dana im se pridružio Nenad Zimonjić, a pre dva dana i Novak Đoković koji je uspešno sanirao infekciju oka i biće potpuno spreman da predvodi ekipu u nameri da “overi“ prvu tenisku pobedu ekipu Srbije u tzv. košarkaškoj dvorani “Aleksandar Nikolić“, čiji je kapacitet 4.800 mesta (Teniski savez Srbije je pustio u prodaju 3.800 ulaznica, dok je zbog zahteva i pravila Međunarodne teniske Federacije deo ulaznica ustupljen gostujućem timu, a deo za potrebe ITF tima, što je ustaljena praksa kada su Dejvis kup mečevi u pitanju).
Tradicionalno, Teniski savez Srbije pri organizovanju svakog nastupa naše reprezentacije, organizuje druženje igrača sa najmlađima, pa je tako bilo i ovoga puta, uoči meča sa Kazahstanom. Po običaju, susret najmlađih polaznika škole tenisa sa reprezentativcima Srbije Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Filipom Krajinovićem i Nenadom Zimonjićem, kao i selektorom tima Bogdanom Obradovićem bio je zabavan i inspirativan. Na treningu, deca su imala priliku ne samok da vide svoje idole i da popričaju sa njima, već i da usavršavaju osnovne teniske poteze sa reprezentativcima Srbije.
Naftna industrija Srbije (NIS) je petu godinu zaredom generalni sponzor Teniskog saveza Srbije i na taj način daje podršku razvoju i popularizaciji ovog sporta u Srbiji, a za vreme trajanja Dejvis kupa u Beogradu, NIS i TSS organizovaće trodnevnu “NIS otvorenu školu tenisa“gde će deca svih uzrasta imati priliku da besplatno nauče tenis uz pomoć stručnih trenera. Pod sloganom „Budućnost na delu“kompanija NIS između ostalog, podržava dečiji i profesionalni sport i promoviše zdrav način života i pravilan razvoj mladih.
U cilju promovisanja prvog direktnog leta za Njujork iz Beograda nakon 23 godine, koji je predviđen za jun 2016, Teniski savez Srbije pomaže Er Srbiji u promociji ovog veoma važnog momenta za naš avio saobraćaj kroz uključenje Er Srbije u organizaciju Dejvis kup meča prvog kola Svetske grupe 2016. između selekcija Srbije i Kazahstana. Er Srbija je uveo direktan let za Njujork, tako da će sada i Dejvis kup reprezentativcima biti lakše kada krenu put američkog tla u avgustu na veliku turneju koja kulminaciju dostiže svakog avgusta na US Openu, poslednjem gren slemu u sezoni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com