Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu ugostio učesnike debate na temu Nasilje nad decom

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu ugostio učesnike debate na temu Nasilje nad decom

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, bio je domaćin učesnicima prvog ELSA seminara u okviru projekta Human Rights “Nasilje nad decom”, u okviru koga je održana i studentska debata dva tima na aktuelnu temu “Kažnjavanje dece – ZA i PROTIV”.

Dr Zoran Pavlović, šef katedre za krivično pravne nauke na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija povodom ovog takmičenja održanog na Pravnom fakultetu, između studenata I – IV godine pravnih i drugih fakulteta svih univerziteta u Republici Srbiji koji su se prijavili, kaže da je ono imalo za cilj proveru socijalno odgovornog ponašanja u redovima mlađe populacije. Društveno odgovorno ponašanje je sve aktuelnija tema, vezana kako za odgovornost pojedinaca tako i grupe i društva uopšte, i ono je briga za pozitivne vrednosti u tom društvu. Definisanje društveno odgovornog ponašanja ubezava proces implementacije takvog ponašanja u svakodnevni život.
Kao i u ranijim istupima, Privredna akademija prihvatila se pionirskog zadatka i mladim ljudima organizovala stručna predavanja i debatu, koja se, s obzirom da su svi želeli da u njoj učestvuju, smatra u potpunosti uspelom.
- Ovo je pravi način da se mladi ljudi pripreme za budućnost, za zanimanje - diplomirani pravnik. Time što su postavljali pitanja studenti iz publike, bilo je jasno da takmičari nisu bili samo članovi tima ZA i PROTIV, nego da se vodila interaktivna diskusija, koja je pokazala da naši studenti nešto i uče, da nisu samo Homerova slepa publika koja dolazi na fakultet da bi samo slušala predavanja nego žele da na pravi način odgovore na sve izazove koji su pred njima – objašnjava dr Pavlović i dodaje da je ovo samo jedan u nizu događaja na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.
- Uloga Univeziteta je socijalno odgovorno ponašanje, pre svega studenata fakulteta domaćina, gde se oni u teorijskom smislu vežbaju za nešto što sa čim će se susretati u realnom životu. Da li je to prikupljanje pomoći za decu u Svratištu, pomoć poplavljenima ili nešto treće, manje je važno jer je očigledno da imaju dovoljno snage, energije i volje da odgovore na izazov koji se pred njih postavljaju – zaključio je profesor Zoran Pavlović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com