Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM SB Čigota svojim akcijama privlači ogromnu pažnju

SB Čigota svojim akcijama privlači ogromnu pažnju

  • PDF

Jedan od štandova sa najvećim brojem posetilaca na vodećoj sajamskoj manifestaciji u regionu, 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (18.-21. februara 2016.), koja je okupila više od 1.500 izlagača iz preko 50 zemalja sveta, bio je štand Turističke regije zapadna Srbija, na kojem su nastupili TO Zlatibor i Specijalna bolnica „Čigota“.

SB „Čigota“ je drugog sajamskog dana napravila dinamiku organizujući dodelu "Čigotinih zlatnih zahvalnica", koktel party i nagradnu igru (I nagrada – boravak na Čigoti; II nagrada – Čigota kuvar i III nagrada – šolja i Čigota čaj). Sve vreme Sajma trajala je akcija slikanje sa Čigota jabukom zdravlja, a dobitnici najinteresanije fotke postali vlasnici vredne nagrade. „ZDRAVLJE, SNAGA, LEPOTA, ODMOR – mislite o zdravlju na vreme“ poručili su iz „Čigote“, a direktor, dr Željko Stakić, sa vidnim emotivnim nabojem rekao je:
- Ako je mera uspeha prijateljstvo, onda je „Čigota“ veoma uspešna jer ima prijatelja sa svih strana sveta. To je veliko bogatstvo ustanove u kojoj radimo. Mnogi su „Čigotu“ „otkrili“ zbog svojih potreba za zdravljem, a po izlečenju nastavili su da dolaze kao prijatelji. „Čigota“ ima i veliki broj poslovnih partnera u zemlji i inostranstvu i to je ono što na daje veru da dobro radimo i motiv da moramo da radimo još bolje da bi obeležili i nove zlatne jubileje – istakao je gospodin Stakić.
Prvi put na Sajmu turizma „Čigota“ je dodelila priznanja poslovnim partnerima i ljudima koji su sa svoje strane doprineli njenom razvoju.
Dobitnici "Čigotinih zlatnih zahvalnica" za 2016. su: Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Republički PIO Fond, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograd, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, Turistička organizacija Zlatibor, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Beogradski sajam, Narodna banka Srbije, „Telekom Srbija“ AD, Kompanija „Dunav osiguranje“, JP „Skijališta Srbije“, Udruženje banja Srbije, Turistička agencija R-TOURS Beograd., TA Asturs, TA NOVI ASTAKOS, Sindikalna organizacija PD „HE Đerdap“ - TO Kladovo, Sindikat TE „Nikola Tesla“ Obrenovac, RTV Pink, Žikina šarenica, emisija Infoklinika, Politika AD, Večernje novosti, dnevni list i portal Danas, Ljiljana Miki Marinković, Milica Bursać promoter zdravlja, te novinar Radio Beograda, Luka Mijatović.
Trećeg sajamskog dana posetioci sajma su imali prilike da se pridruže „Čigotinoj šetnji“ na Adi Ciganliji, a potom na štandu uz zvuke i korake „Čigotine zumbe“ osete deo atmosfere prisutne u Čigoti na Zlatiboru. Posetioci su imali priliku da degustiraju Čigota čaj i Čigota vodu, koji su od nedavno u prodaji, kao i Čigotinu kozmetičku liniju.
Na promociji Turističke organizacije Zlatibor od strane Diaspora group - e, uručena su priznanja Specijalnoj bolnici - centru zdravlja " Čigota" za izuzetan kvalitet u radu i pružanju vrhunskih medicinskih i turističkih usluga i sve veći broj gostiju, pacijenata, turista i poslovnih partnera iz Srbije, regiona, tako i sveta, i dr Željku Stakiću, direktoru Specijalne bolnice za odličnu organizaciju poslovnog centra zdravlja i upravljanju Čigota brendom u zemlju i u inostranstvu. Na ovu destinaciju koju su još u XVIII veku počeli da dolaze pojedinci, u XIX grupe, a u XX se beleži masovni dolazak turista, javlja se početak zdravstvenog turizma. Rodonačelnik takve vrste turističke ponude je SB „Čigota“ koja od 1. juna 1964. godine pa do danas ide uzlaznom linijom naučno-stručnog razvoja.
- Na Sajmu se „Čigota“ predstavila sa onim što jeste. Čigota je jedinstven brend zdravstvenog turizma Srbija i naša želja je bila da prezentujemo sve ono što radimo. Za 2016. godinu smo pripremili dinamičniju marketinšku kampanju i akciju usmerenu ka inostranom tržištu, jer ono što Čigota ima je neosporan kvalitet s kojim stajemo rame uz rame sa, u tom domenu, najpriznatijim evropskim kućama, što planiramo ove godine da na najbolji način promovišemo – istakao je dr Željko Stakić.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com