Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Studenti novosadskog PMF-a se pripremaju za 5. Festival omladinskog turizma

Studenti novosadskog PMF-a se pripremaju za 5. Festival omladinskog turizma

  • PDF

Regionalni sajam omladinskog turizma, YOUTH FAIR, koji već petu godinu za redom uspešno organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada i EXIT team, uz podršku Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, biće održan od 7-10. jula 2016. godine, i kao i uvek biće sjajna uvertira za najveći muzički događaj na ovim prostorima - EXIT.

Pripreme za ovu vrlo kompleksnu i nadasve zanimljivu i sadžajnu manifestaciju, koja iz godine u godinu u Novi Sad i Srbiju dovodi sve veći broj mladih ljudi iz čitavog sveta, uveliko su u toku. Poseban “šmek” ovoj manifestaciju daju i studeni Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, od prvog trenutka sastavni deo ovog događanja koji Srpsku Atinu u to vreme čini evropskom, pa i svetskom metropolom omladinskog turizma. Za njih je to ne samo prilika da ulepšaju ovaj događaj, već i da steknu određena iskustva u organizaciji jedne tako velike međunarodne manifestacije, da komuniciraju na stranom jeziku i upoznaju svoje vršnjake iz svih krajeva sveta, steknu nove prijatelje.
Na PMF-u je u toku konkurs za sve studente koji žele da volontiraju na YOUTH FAIR-u i ovoj kultnoj muzičkoj manifestaciji koja tradicionalno okuplja najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivale, klubove, centre za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), turističke organizacije i turističke agencije koje se bave promocijom omladinskog turizma, kao i nevladine organizacije koje se bave regionalnim povezivanjem mladih na području Zapadnog Balkana, kako bi se kroz zajedničku regionalnu inicijativu Balkan pozicionirao kao jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade na svetu.
Omladinski turizam na globalnom nivou prihoduje više od 100 milijardi evra godišnje, što predstavlja veliki potencijal za sve države regiona Zapadnog Balkana, a ovakvom međusobnom promocijom i udruživanjem može se postići maksimalan učinak za svaku državu ponaosob.
Dr Miroslav Vujićić sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, naglašava da je učešće na YOUTH FAIR-u, GetExited i samom EXIT festival, dragoceno iskustvo i obaveštava da studenti koji žele da pomognu pri organizaciji pomenutih događaja, kao i da učestvuju u volontiranju na samom EXIT festivalu mogu da se jave na mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Oni će imati priliku da volontiraju na Omladinskom festivalu - www.youth-fair.com, učestvuju na Konferenciji neposredno pred EXIT (OPENS, EXIT, DGTH, TONS organizatori), vezanoj za Omladinsku prestonicu Evrope, kao i za evropsku prestonicu kulture i samom EXIT festivalu. Studenti volonteri dobiće sertifikat da su učestvovali na YOUTH FAIR-u, kao i na EXIT-u, majice kao radne uniforme, sendviče i vodu tokom održavanja događaja, i biće akreditovani za EXIT festival (dobiće kartu, radiće najkasnije do 22-23h, kako bi stigli da posete festival).
Prijave su do 21.03.2016. godine, a broj mesta je ograničen i nakon završetka prijavljivanja biće napravljena konačna rang listu, nakon čega će svi studenti biti kontaktirani putem e-maila, kako bi usledili pripremni sastanci.

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com