Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Air Serbia i Merkur zajedno na švedskom tržištu

Air Serbia i Merkur zajedno na švedskom tržištu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

U hali Harvard, stokholmskog konferens centra “United Spaces Conference Centre”, u “Waterfront building”, u sredu, 16. marta 2016. godine od 16 h održava se promotivni događaj od velike važnosti za razvoj turizma u Srbiji. Naime, u organizaciji švedsko-srpskog poslovnog saveta i Ambasade Srbije u Stokholmu, predstavnicima švedskih turističkih agencija, turističkih novinara i švedskih kompanija, promovisaće se srpski nacionalni avio-prevoznik Air Serbia i najveći srpski spa centar “Merkur” iz Vrnjačke Banje.

Događaj otvara gospodin Zoran Jovanović, Prvi savetnik i konzul Ambasade Republike Srbije, a moderator je gospođa Jovanka Miljević, sekretar Srpsko-švedskog poslovnog saveta. Prisutnim Šveđanima, najpre će uslugu i komparativne prednosti Merkura predstaviti gospodin Miodrag Miljković, direktor marketinga, a prezentaciju Er-Srbije vodiće gospođa Branislava Nešić, menadžer prodaje Er-Srbije za zapadna tržišta. Svaki posetioc dobiće poklon-kesu sa promo-materijalima i suvenirima koji će ih podsećati na današnji događaj.
- Svoj dolazak potvrdilo je više od trideset agencija, turističkih novinara i predstavnika švedskih kompanija koji planiraju da svoje radnike šalju u Srbiju. Zbog izuzetnog interesovanja švedske strane, nakon prezentacionog dela planiran je B2B događaj, na pripremljenim štandovima srpskih firmi - izjavila je gospođa Miljević. Poseban kuriozitet biće izvlačenje nagrade za prisutne posetioce, koju su zajednički kreirali Air Serbia i Merkur – let do Beograda i nazad, uz sedam dana spa pansiona u Merkuru, za dve osobe.
Centralnom događaju prethodili su bilateralni sastanci u Malmeu i Stokholmu, koje su predstavnici Merkura imali sa švedskim agencijama za kulturni, zdravstveni, spa i seniorski turizam. Među njima su i najveći tur-operateri, kao što su TUI-Nordik (Tema Resor), Skandorama, Grandturs, Travel-Eksperts, M&N travel, Egencia, Reseskaparna...
- Sa predstavnicima Er-Srbije dogovorili smo poseban sastanak na kome ćemo da razmotrimo modalitete unapređenja ponude za švedske goste u oblasti medicinskog turizma. Air Serbia je pokazala izuzetnu zainteresovanost da kroz ovaj, do sada nedovoljno korišćen model, povećamo broj putnika koji će da lete za Srbiju – rekao je gospodin Miljković.
Organizatori su za koktel izabrali tri mala jela koja će se servirati u tzv. čašicama: Pire od artičoka sa piletinom, uljem majčine dušice i lešnicima; Krem od badema sa bakalarom, maslinovim uljem i limunom; Vegetarijanski pire od cvekle sa žutom cveklom, komadićima cvekle, chevre-sirom i pečenim orasima. Vodilo se računa i o vinu koje za ovu priliku stiže iz Srbije.
Bojana Beljić, PR SB Merkur

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com