Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Sa dr Minučer Mesarošem o geografskim informacionim sistemima u KCNS

Sa dr Minučer Mesarošem o geografskim informacionim sistemima u KCNS

  • PDF

Kako staviti planet u džep? – tema je besplatnog naučno popularnog predavannja, koje će u okviru ciklusa “Oči u oči sa naukom”, u sredu, 23. marta 2016. godine, u Kulturnom centru Novog Sada, Katolička porta, održati predavač sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijarstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, dr Minučer Mesaroš.

On će pokušati da da odgovor na brojna aktuelna pitanja i teme, između ostalog, kako možemo smestiti celu planetu u laboratoriju i vršiti eksperimente na kontinentima, planinama, oblacima, okeanima, rekama i gradovima?!
Kako možemo prognozirati prirodne katastrofe, pojavu epidemija, kretanje cena, saobraćajne gužve ili izbijanje revolucija? Da li će nas zaista voziti automobili bez vozača, hranu naručivati frižideri, a robu isporučivati bespilotne letelice? Kako možemo postati istraživači, arheolozi ili spasioci iz svoje sobe?
Geoinformatika nam daje odgovore na ova i mnoga druga pitanja, a geoinformatičari su postali veoma traženi stručnjaci širom sveta. Geografski informacioni sistemi su svuda oko nas - naši životi su sve više povezani sa njima, a da toga često nismo ni svesni. Upoznajte ovu oblast nauke i tehnologije, koja se razvija vrtoglavom brzinom i otkriva nam neverovatne tajne sveta u kojem živimo!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com